Hadházra beszökött a boksz

Hadházra beszökött a boksz
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen, Hajdúhadház – A DVSC bokszklub immár 6 településen tart ökölvívó edzéseket Hajdú-Bihar megyében. Debrecen és Hajdúhadház mellett Körösszakálon, Berekböszörményben, Konyáron, valamint Kabán is. Július 2-án Hajdúhadház adott otthont egy színvonalas amatőr versenynek, amely a szokásos pofonparti sorozat része volt, és 14 egyesület 66 bunyósa lépett ringbe a fél napos rendezvényen.

A város önkormányzata támogatta az eseményt, hiszen a Kazinczy utca sarkán lévő területet a klub rendelkezésére bocsátotta erre az időre, így remek időben, szabadtéren nézhette meg bárki, hogy mit tudnak a DVSC, illetve a Hajdúsági Ökölvívó Akadémia, valamint a vendég egyesületek tehetségei.

Asztalos Péter alpolgármester a megnyitó során elmondta, hogy reményei szerint Hajdúhadház városvezetése ezután is segíteni fogja a bokszolókat, amiben tudja.

A napokban Salánki László tréner átvette a DVSC debreceni részlegének szakmai vezetését is, ám Hajdúhadházon gyakorlatilag otthon szervezte meg a vb- és Eb-érmes Nagy Tímeával és más segítőkkel egyetemben a viadalt. A helybéliek így olyan kiváló hadházi bokszolókat láthattak éles helyzetben, akiket egyébként igen ritkán. Így Bernáth Richárd, a hazai viszonylatban mindenféle országos utánpótlás versenyt kétszer-kétszer megnyerő, nemrég Európa-bajnokságon 5. helyet elérő öklöző is kesztyűt húzott, akárcsak a profi világbajnok Erdei Zsolt nevével fémjelzett Madárfészek Ökölvívó Akadémián egy évet eltöltött, de immár hazatérő, első számú ifi válogatott Komor Norbert is – és még sok itt élő társuk.

A versenyre Hajdú-Biharból Debrecen, Hajdúhadház, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu, Konyár, Körösszakál, Berekböszörmény adott ifjú bunyósokat. Mellettük a nyírségből, valamint a határon túlról, Nagyszalontáról, Nagyváradról is érkeztek sportolók. A szervezésért Szabó Sándor DVSC klubelnök és Szabó Ildikó, klubmenedzser felelt.

A 33 mérkőzésen minden korosztály (a felnőtt is) képviseltette magát, illetve fiúk és lányok is szorítóba léptek.

A hadháziaknak remek szórakozást és sportélményt nyújtott a pofonparti, a bokszolóknak pedig lehetőséget a tétmeccsen történő gyakorlásra. Nem mellékes az sem, hogy a sportág népszerűsítési programjába jól illeszkedett a torna, és a hadháziakhoz is még közelebb került az ökölvívás.

– Koppányi Szabolcs –