Hadházon értékelt az államtitkár

Hadházon értékelt az államtitkár
Hadházon értékelt az államtitkár - © Fotó: magánarchívum
Hajdúhadház – A jövőben az ingyenes étkeztetést a többi szünetre is kiterjesztené a kormány.

Pénteken zárult a nyári gyermekétkeztetési program, amelyben mintegy 142 ezer gyermek kapott ingyenes étkeztetést a szünidőben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára a hajdúhadházi Földi Általános Iskolában. Czibere Károly a sajtótájékoztatón a helyszínt indokolva elmondta: azért esett a kormány választása a településre, mert a legnagyobb támogatást, mintegy 30 millió forintot Hajdúhadház kapta a programra, és a tapasztalatok összegyűjtése fontos a jövő évi tervezés szempontjából.

Az államtitkár közölte, hogy 17 százalékkal nőtt az idén a programban részt vevő önkormányzatok száma, abba 1485 település kapcsolódott be, ezek közül 600 a leghátrányosabb helyzetűek közé tartozik. A rendelkezésre álló keretösszeget is sikerült növelni, így 3 milliárd forintból csaknem 142 ezer gyermek étkezhetett ingyenesen idén nyáron. A jövőben az ingyenes étkeztetést a többi szünetre is kiterjesztené a kormány – jelentette be a politikus.

Csáfordi Dénes polgármester elmondta, hogy a 13 ezer lakosú városban 4 ezer gyermekkorú él, közülük mintegy 1500-an részesültek ingyenes étkeztetésben a nyáron. Fontos, hogy a felhasznált alapanyagok nagy részét helyi termelőktől szerezték be.

HBN
hirdetés