Hadat üzentek Teherán vezetői a patkányoknak

Hadat üzentek Teherán vezetői az iráni főváros elárasztó patkányoknak, amelyek között egyesek állítólag akkorák, mint egy kisebb macska. – közölte hétfőn az iráni média.

Az angol nyelvű állami lap, az Iran Daily szerint Teherán vezetői elhatározták, hogy írtóhadjáratba kezdenek annak érdekében, hogy ellenőrizhető mértékűre csökkentsék a patkányok számát 2011 végéig. Az újság cikke szerint minden évben legalább egy millió patkányt ölnek meg Irán fővárosában, mégis járványosan terjednek a rágcsálók Teherán egyes részein.

Ilyen például Teherán déli, szegénynegyede, ahol egyes becslések szerint hatszor annyi patkány él, ahány ember. A patkányirtásra fordított összeg sem jelentéktelen. Évente több mint tízmillió dollárba kerül, mégis nő a patkányok száma. -írta a lap.

Teherán lakosainak száma több mint nyolcmillió. Az újság cikke szerint a teheráni patkány populáció 25 százalékkal magasabb, mint a világ nagyvárosainak átlaga, ráadásul többször láttak már akkora példányokat, mint egy kisebbfajta macska.

Az Iran Daily szerint a patkányok és az egerek gyorsan ellenállóvá válnak az éppen aktuális irtószerekkel szemben. A lap közzétett egy karikatúrát is, amelyen egy patkány azt mondja egy embernek: “Mi többen vagyunk, mint ti, ezért ti menjetek el Teheránból.”

– Független Hírügynökség –