Ha úgy döntenek, akár új áruházat építhetnek

Budapest, 2015. január 23. A Möbelix áruháza Budapesten, a Gyáli úton 2015. január 23-án. Az MMXH Kft., a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolja meg a Baumax Magyarország Zrt. 12 áruházát és további 6 másik telephelyét.
Budapest, 2015. január 23. A Möbelix áruháza Budapesten, a Gyáli úton 2015. január 23-án. Az MMXH Kft., a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolja meg a Baumax Magyarország Zrt. 12 áruházát és további 6 másik telephelyét. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Debrecen – Az XXXLutz bútorlánc kikerülheti a „pláza­stop”-ot, ha egyáltalán akar építeni.

Mint korábban írtuk, áprilistól kivonul Magyarországról a bauMax üzletlánc, s ingatlanjait az említett, osztrák tulajdonú hálózat veszi át. Utóbbi évekkel korábban megvásárolt egy telket Debrecenben áruház építése céljából, némi tereprendezés után azonban a beruházás abbamaradt. Most elvileg két reménybeli ilyen áruház(hely) néz egymással farkas­szemet a Balmazújvárosi út két oldalán, egyelőre azonban nem tudni, lesz-e működő üzlet bármelyikből.

Az MMXH KFT., az ausztriai Lutz cég hazai leányvállalata (emellett a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa) 2015. január 21-én aláírt egy előszerződést, amelynek értelmében a bauMax Magyarország Zrt. 12 áruházát (a bauMax honlapja szerint 14 hazai áruháza van – SzT) és további 6 másik telephelyét megvásárolja – tudatta érdeklődésünkre Simonyi András, a cég ügyvezetője. „A következő hónapokban folytatódik az az intenzív elemző-előkészítő munka, amelynek eredménye alapján konkrét döntéseket fogunk arról hozni, hogy a megvásárolt ingatlanokat milyen módon kívánjuk a jövőben hasznosítani. A debreceni beruházásunk időpontja, mikéntje is a közeljövőben kerül meghatározásra” – írta az ügyvezető.

Az építési telek kapcsán azt válaszolta, hogy korábban beszerzett, érvényes építési engedélyekkel rendelkezik a cég, ezért ezen beruházás, amennyiben meg szeretnék valósítani, nem ütközik a „plázastop” törvénybe. A meglévő áruházakról pedig általánosságban kijelentette, hogy azok átalakítása jelentős anyagi és időráfordítással fog járni, hiszen ezek az áruházak anno egy teljesen más profilú és igényű kereskedelem céljából épültek.

HBN

Címkék: ,