„Ha találok, akkor megfogom ronggyal, és kidobom”

„Ha találok, akkor megfogom ronggyal, és kidobom”
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Hogyan védekezik a környezetében élő kártevők ellen? Egy kérdés, öt válasz.

Konkoly Fruzsina, hallgató

kf

A rovarirtót részesítem előnyben, és az ablakra szúnyoghálót rakatnék, de családi házban lakunk, és szerencsések vagyunk, mert se csótányt, se hangyát, sőt, még poloskát sem láttam.

Iván Géza, nyugdíjas

ig

Nálunk gyakori a vándorpoloska, ezért ritkán nyitom ki az ablakot is. Ha találok, akkor megfogom ronggyal, és kidobom. A vegyszereket nem használom, káros a mi egészségünkre is.

Szakács Péter, nyugdíjas

sp

Hajnalban szellőztetek, mert akkor nem jönnek be a zöld poloskák. Papír zsebkendővel összenyomom őket, és gyorsan kidobom, hiszen büdösek is. A rovarirtó spray-k nem váltak be.

Schida József, nyugdíjas

sj

Zsebkendőbe vagy papírtörlőbe becsomagoltam a poloskát, és lehúztam a vécén. A baj azzal van, hogy kint a gyümölcsön, zöldségen nagyon sok van, ilyenkor csak vegyszert használok.

Tóthné Félegyházi Julianna, családanya

tfj

Nálunk a ház körül sok hangya van, így hangyaölő port szórtunk le, és néhány nap alatt eltűntek. Használtunk spray-t is, de az nem vált be. A poloskákat vízzel pusztítottuk el.

HBN|Fotók: Matey István


A vándorpoloskák nem maradnak a gyümölcsösök kérge alatt, hiszen a lakásokban a túlélési esélyeik sokkal jobbak
Debrecen - A zöld „lény” zümmögéssel jár, repül, és a lakásokba is befészkeli magát, sőt még szaguk is van. Ők a címeres poloskák. – Mivel nálunk nincs természetes ellenségük, ezért igencsak el tudnak szaporodni, főleg ha a klíma megfelelő számukra. Márpedig aszályra hajlamos vidék a miénk, meghárom...