Ha szólít a dal

Ha szólít a dal
Csütörtökön lejátszotta első felkészülési mérkőzését a DVSC a beleki edzőtáborban, mint ismeretes, a magyar bajnok 1-1-es döntetlent játszott az orosz bajnokság újoncával, a Szibir Novoszibirszkkel.

A száraz tényeken túl érdemes néhány szót ejteni a találkozó körülményeiről is, hiszen az ilyen túrák egyik legfőbb jellemzője az, hogy a futballisták több napra kiszakadnak a megszokott környezetükből. Ahhoz például biztosan nincsenek hozzá szokva, hogy a meccs közben a szurkolók rigmusa helyett a törökök imára hívó éneke bődül fel.

 A Szibir elleni derbinek félóránként felhangzó kísérő zenéje volt a elnyújtott kántálásból álló ének, melyet a Sesusi hotel edzőpályájának közvetlen közelében felszerelt hatalmas hangszóró szolgáltatott. Érdemes volt megfigyelni Laczkóék döbbent arcát, amikor a gyepen küzdve először meghallották a „muzsikát”.

A Lokinak egyébként Törökországban is megnőtt a respektje, amit természetesen a Bajnokok Ligájában tett kirándulásnak köszönhet a csapat. A csütörtöki meccs előtt a kávézó pincére is érdeklődött a piros-fehér gárda neve iránt és amikor meghallotta, hogy DVSC, rögtön rávágta: champions league!

A derék török föl is ajánlotta a lokistáknak, hogy fogyasszanak kávét, vagy forró csoki, nekik ingyen adja. Később kiderült, hogy az innivaló minden gárda számára ingyenes…

T.N.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek