„Ha nem úgy sikerül, ahogy várom, az sem katasztrófa”

„Ha nem úgy sikerül, ahogy várom, az sem katasztrófa”
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – Most érettségizőket kérdeztünk arról, mit várnak az idei vizsgától.

Sólyom Anna, tanuló

solyom_anna

A magyartól félek a leginkább, de csak azért, mert emelt szinten vizsgázok belőle, illetve a matektól egy kicsit. A legkevésbé az angoltól féltem, azon már szerencsésen túl vagyok.

Oláh Enikő, tanuló

olah_eniko

Lényegében egyik tárgytól sem tartok, az angol már nekem is megvan, egyedül a történelem az, ami kicsit nehezebb lehet. Reménykedem azonban abban, hogy képesek leszünk jól teljesíteni.

Molnár András, tanuló

molnar_andras

Történelemből emelt szintűm lesz, de ha az ember négy-öt éven keresztül folyamatosan erre készül, akkor érettségi alkalmával nem érheti meglepetés, ezért nem gondolom, hogy nehéz lesz.

Juhász Kristóf, tanuló

juhasz_kristof

Nem félek egy tárgytól sem, igaz, magyarból emelt szinten vizsgázok, de ha nem is úgy sikerül, ahogy várom, az sem katasztrófa. Művészeti egyetemre készülök, ott úgyis felvételi van.

HBN|Fotók: Matey István


Budapest - Az alapos felkészülés és a hangos ismétlés a legjobb módszer a vizsgadrukk ellen - mondta Földi Rita szakpszichológus szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A szakember szerint a drukk elkerüléséhez nem elegendő elolvasni a tananyagot, azt célszerű hangosan visszamondani, gyakorolni ...

Budapest - Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folyatódnak az érettségi vizsgák, a diákok emelt- és középszinten adnak számot tudásukról országszerte. A vizsgák mindkét szinten 240 percig tartanak. Középszinten az I. feladatlap egy 60 percre tervezett szövegértési és egy 30 percre t...