Ha nem járt volna arra egy család, talán még azóta is ütné az áldozatát

Ha nem járt volna arra egy család, talán még azóta is ütné az áldozatát
© Fotók: police.hu
Balmazújváros – A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint azért bántalmazta a sértettet, hogy elvegye a pénztárcáját.

Egy nő tett bejelentést a rendőrség ügyeletére január 12-én 18 óra körül arról, hogy Balmazújvárosban családjával a Gábor Áron utcán gépkocsival közlekedtek, amikor azt vették észre, hogy az út szélén egy földön fekvő férfit egy másik bántalmaz. A család autójukkal megállt, és a férfi segítségére sietett, azonban az elkövető azonnal elfutott, ahogy meglátta őket. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést végeztek és ennek eredményeként megállapították, hogy a sértettet kerékpárján közlekedve egy férfi felborított, amitől ő az út melletti vizes árokba esett, majd az elkövető ütni kezdte a földön fekvő áldozatát. Ezt követően a támadó az idős férfi kabátjának zsebéből elvette a pénztárcáját, majd tovább ütötte őt, amíg a család az autójával meg nem állt mellettük.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Sándort, akit otthonában elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók a helyi férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. B. Sándor kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján a sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a 28 éves terhelt ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés