Ha nem cseng a pengő, még lehet a száj fülig érő

A Vojtina Bábszínház Madarak voltunk című előadása
A Vojtina Bábszínház Madarak voltunk című előadása - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Támogatók segítségével rászorulókat hívnak meg bábelőadásokra a Vojtinában, mert hiszik, ez az élmény mindenkinek jár.

A Vojtina Bábszínház nyílt pályázatot hirdet bábszínház-látogatás támogatására szociálisan hátrányos helyzetű óvodás és kisiskolás korú gyermekcsoportok számára – tájékoztatott a debreceni bábosház. Mint írták:

A Vojtina több mint negyven éve szolgálja a Hajdú-Bihar megyei gyermekek és családok igényes szórakoztatását és a kultúrával való lelki fejlesztését. Néhány éve érkeznek hozzánk olyan információk, miszerint a bábszínházba eljutásnak anyagi akadályai vannak. Mivel színházunk hitvallásához tartozik az esélyegyenlőség megteremtése, szeretnénk segíteni az ilyen indokkal távol maradóknak.”

Júniusi határidő

Gazdasági társulások, civil szervezetek, magánszemélyek felajánlásai nyomán a bábosház várja azon megyénkbeli óvodáscsoportok, alsós osztályok jelentkezését, amelyekben a gyermekek zöme hátrányos helyzetű; rendszeres gyermekvédelmi támogatásban vagy emelt összegű családi pótlékban részesülő; gyermekvédelmi vagy szociális intézményben élő; sajátos nevelési igényű.

A pályázatokat az aláírásra jogosult intézményvezető és a csoport/osztály vezetőjének eredeti aláírásával, illetve bélyegzővel ellátva lehet eljuttatni június 22-ig postai úton a Vojtina Bábszínház címére (4026 Debrecen, Kálvin tér 13.) vagy e-mailben a szervezes@vojtinababszinhaz.hu címre. A döntésről október 26-ig értesítést kap mindenki.

HBN


A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhetnek Kapusi Miklóstól és Szakács Zsuzsannától telefonon (52/418-160) vagy e-mailben: szervezes@vojtinababszinhaz.hu.

Pályázni lehet…

  • az óvoda, iskola, intézmény rövid bemutatásával (max. 1 oldal terjedelemben)
  • a csoport vagy osztály rövid bemutatásával, mely tartalmazza a rászorultság indoklásán túl az igényelt jegyek számát is (max. 1 oldal terjedelemben)