Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.27. 12:41

Ezer milliárdos mozgástér a költségvetésben

<p>Nyíregyháza - Az MDF szerint az embereknek elegük van a lövészárok politikából, ehelyett új társadalmi szerződésre, programokra és közmegegyezésre lenne szükség.</p>

A sajtóban megjelent, és eddig nem cáfolt hírek szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy kormányra kerülése esetén a Fidesz a mai reálértékükön befagyasztaná a nyugdíjakat, ez azonban szemebállítaná egymással a generációkat, s társadalmi igazságtalanságot teremtene – emelte ki keddi sajtótájékoztatóján Juhász Zoltán, az MDF megyei elnöke, aki szerint nem a nyugdíjasokat kell büntetni a szocialista-liberális kormányok hibáiért.

Az MDF szerint az embereknek elegük van a lövészárok politikából, ehelyett új társadalmi szerződésre, programokra és közmegegyezésre lenne szükség. Juhász Zoltán azt mondta: nem azzal kellene foglalkozni, hogy mi lesz egy új kormány hatalomra kerülésekor, sokkal inkább azzal: mit kell tennünk ma az ország sorsának jobbá tételéért. Kijelentette, hogy tudnak jobbat Orbán Viktor ötleténél: az MDF-ben elkészült egy takarékossági program, mely szerint 1000 milliárd forintos mozgástér van a költségvetésben. A programot a véglegesítés után nyilvánosságra hozzák és társadalmi vitára bocsátják.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!