Ha munkát keresel, csak az egyetemig kell elmenned

Állást kínálók és keresők a tavalyi rendezvényen
Állást kínálók és keresők a tavalyi rendezvényen - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Csaknem száz kiállító várja az érdeklődőket az Állásbörze és Karriernapon szerdán a Debreceni Egyetemen. A rendezvényen az álláslehetőségek mellett pályaorientációval kapcsolatos információkhoz is juthatnak a kilátogatók.

– Felmérések szerint jobb eséllyel indulnak a munkaerőpiacon azok a végzett hallgatók, akik tanulmányaik során külföldi tapasztalatokat szereztek – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a szerdai Állásbörze és Karriernap apropóján tartottak a Debreceni Egyetemen. Ehhez a tendenciához igazodva a szervezők idén az állásbörzéhez kapcsolódva tartják a Külügyi Börzét, ezzel is erősítve annak nemzetközi jellegét.

A kiállítók között lesznek kis- és nagyvállalatok, munkaerő-közvetítéssel és toborzással foglalkozó cégek, szakmai gyakorlatot, nemzetközi nyári tábort biztosító vállalkozások, illetve önkéntes programokat kínáló szervezetek, egyesületek az ország minden pontjáról.

A programon részt vevő szakemberektől lehetőség nyílik kérdezni pályaorientációról vagy karrierről, de lehet konzultálni akár olyan témákról is, mint az önéletrajz és motivációs levél, amik sokat lendíthetnek a sikeres munkakeresésen. Az egyetem fiatal szakemberei idén is bekapcsolódnak a munkába: a végzős pszichológus, valamint emberi erőforrás hallgatóktól önismerettel és pályaorientációval kapcsolatos információkat is kaphatnak a kilátogatók.

HBN–MSZ