szon-sportoldal

2008.05.11. 09:35

Németh-tripla és gutaütés

<p>Baktalórántháza - Labdarúgó NB II. Keleti csoport, 27. forduló: három szerzett góllal és kétgólos előnyből sem tudott győzni hazai pályán a Jászberény ellen a Baktalórántháza VSE, az exnyíregyházi Németh Gyula három találatig jutott.</p>

Az utóbbi hetek eredménytelensége következtében a baktalórántházi NB II-es futballmérkőzés résztvevői vészesen közeledtek az alsóházhoz, így a szombati találkozó tétje az volt, hogy vajon melyik fél várhatja majd nyugodtabban az utolsó három fordulót.
Nos, a baktaiak úgy kezdték a meccset, hogy biztosak lehettünk benne, a csapatnak megszakad a rossz sorozata. A hazaiak öt perc alatt három gólt szereztek – fájdalom, Pálvölgyi első találatát – tévesen megállapított – les miatt nem adta meg a játékvezető. A nézők majdnem gutaütést kaptak Guta ítéletétől…

A kétgólos előny (a másik oldalon is visszavontak egy szabályos gólt les miatt) és a játék képe így is megnyugtató volt a BVSE hívei számára, ám döntő fordulatot hozott a meccsben, a Sándor István vendégedző által a szünetben eszközölt hármas csere, illetve Pálvölgyi kiállítása. A jászberényiek ugyanúgy két gyors gólt szereztek, mint a meccs elején a házigazda, de mielőtt még nagyobb lett volna a baj, Illés Gyula bevágta a lerántásáét megítélt tizenegyest.

A Jászberény még egyszer újítani tudott, és a Hídvégi sokadik hatalmas bedobása utáni védelmi hibából az egykori nyíregyházi közönségkedvenc, a másodosztály tavalyi gólkirálya, Németh Gyula harmadik gólját is megszerezte. Így aztán egy-egy ponttal gazdagodtak a felek, kiesési gondjai már egyik csapatnak sem lesznek.

A mérkõzésrõl

Baktalórántháza VSE–Jászberény 3–3 (2–0)
Baktalórántáza, 300 nézõ, v.: Guta.

Baktalórántháza: Sándor G. – Márkus, Czerula, Koskovits, Illés Gy. – Laskai M., Rakóczi, Kozma J. (Saliga Z., 61.), Pálvölgyi – Szabó R. (Bodnár J., 81.), Illés L. (Marics G., 48.). Edzõ: Kovács János.
Jászberény: Roza – Fekete G. (Gulyás, a szünetben), Lukácsi, Majzik, Hídvégi – Bárkányi, Kádár G. – Hamar Á. (Hevesi-Tóth, a szünetben), Fele, Benedek (Mohácsi, a szünetben) – Németh Gy. Edzõ: Sándor István.

17. perc: Pálvölgyi kapott forintos labdát Czerulától a bal oldalon, majd 14 méterrõl, futtából kilõtte a bal alsó sarkot, 1–0.
19. perc: Illés L. középrõl elvégzett 28 méteres szabadrúgásból csavart a kapu jobb oldalába, Roza csak érinteni tudta a labdát, 2–0.
53. perc: Pálvölgyi ütött bele kézzel a labdába az oldalvonal mellett, teljesen ártalmatlan szituációban. A baktai játékos így a kiállítás sorsára jutott, hiszen megkapta második sárga lapját.
76. perc: Mohácsi jobboldali szöglete után Németh Gy. elé került a labda, aki mellre vette, majd látványos mozdulattal, 3 méterrõl a bal felsõ sarokba ollózott. A labda beszorult a hálótartó vas és a háló közé, 2–1.
80. perc: Mohácsi adott be balról, Hevesi-Tóth a túloldalról középre fejelt, és a jobboldali kapufánál érkezõ Németh Gy. 3 méterrõl a léc alá fejelt, 2–2.
84. perc: baloldali beadás után Bárkányi rántotta le a tizenhatoson belül Illés Gyulát, a megítélt tizenegyest a sértett vágta a léc alá, 3–2.
91. perc: Hídvégi baloldali bedobása után Sándor elnézte a labdát, Németh Gy. pedig a 2 méterrõl az üres kapuba fejelt. Mesterhármas, 3–3.

Mesterszemmel
Kovács János: – Megnyertnek hitt mérkõzést engedtünk ki a kezünkbõl.
Sándor István: – Egy félidõnyi elõnyt nem szabad adni a jó erõkbõl álló Baktalórántházának, de a második játékrészben mozgósítottuk tartalékainkat, és ha kis szerencsével is, de sikerült elvinnünk egy pontot.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!