Ha már ott voltak, a nyulat is vitték: lezárult a nyomozás

Hajdúhadház – A helyi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a két fiatalember ellen, akik a megalapozott gyanú szerint betörtek egy hajdúhadházi családi házba.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Krisztiánnal és 17 éves társával szemben.

A nyomozás adatai szerint egy férfi tett bejelentést 2016. február 16-án 20 óra 13 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy ismeretlenek betörtek a Hajdúhadházon található családi házába. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, az elkövetők benyomták a ház ablakát, majd a szobából eltulajdonítottak egy televíziót, egy beltéri egységet, továbbá egy plédet, valamint az udvarról elvittek egy nyulat.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársai a környező utcákban széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként 35 percen belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost. A rendőrkapitányságra előállított 18 éves B. Krisztiánt és 17 éves társát a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A fiatalemberek a bűncselekmény elkövetését elismerték. Az eltulajdonított értéktárgyakat és a nyulat a rendőrök megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a sértettnek.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –