“Ha már így alakult, ezt a feladatot kell megoldanunk”

“Ha már így alakult, ezt a feladatot kell megoldanunk”
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – A DVSC-TEVA a Ferencváros alakulatával került össze a Magyar Kupa elődöntőjében.

Hamarosan egy hónapon belül háromszor is összecsap a Fradival a Loki, ugyanis a sors a zöldeket sodorta az útjába a Magyar Kupa elődöntőjében, a két meccs között pedig bajnokin is megmérkőznek a felek Debrecenben.

A kupapárharc első felvonását március 16-án szerdán rendezik meg a Hajdúságban, a két gárda bajnokiját április 2-án tartják meg a Nagyerdei Stadionban, az MK-visszavágóra pedig április 13-án kerül sor a Groupama Arénában.

Jó meccseket vár

– A legjobb négy között már nem lehetett gyenge ellenfélre számítani – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. – Talán lehetett volna könnyebb is a sorsolás, jobb lett volna a Fradival a döntőben összetalálkozni, de ha már így alakult, ezt a feladatot kell megoldanunk. A célunk nem változott, szeretnénk a fináléba kerülni a Magyar Kupában – mondta a tréner, aki nem osztotta azt a véleményt, hogy egy meccsen talán könnyebben megfogható a Ferencváros, mint egy páros mérkőzésen. – Egy oda-visszavágós csatában is előfordulhat bármi. Bízom benne, hogy jó meccseket láthatnak majd a nézők és mindent megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a két találkozóból.

Sűrű a program

A szakvezető elárulta, általában jobban szereti a páros meccseket idegenben kezdeni, de nem törvényszerű, hogy az az ideálisabb felállás. – Alakult már úgy, hogy jól jöttünk ki azokból a szituációkból, melyek során mi kezdtük itthon a párharcot, úgyhogy ennek nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget. A bajnokság menetrendjét és a Magyar Kupa-programot elnézve látszik, hogy nagyon sűrűn lesznek a meccsek, szerda-szombat ritmusban kell lejátszani a tavasz hátralévő részét. Mindez azt jelenti, hogy a keret minden tagjára szükség lesz a menetelés során, tehát mindenki játéklehetőséghez jut majd a szezon befejezéséig – árulta el Kondás Elemér.

HBNSporthírek


hirdetés