Ha már díjat szednek, legyen rend! – Az ember nem így képzel el egy fizetős parkolót

Január elsejétől vált fizetőssé a parkoló
Január elsejétől vált fizetőssé a parkoló - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Hamarosan megcsináltatja az önkormányzat a Burgundia utcai parkolót.

Egyik olvasónk arra panaszkodott egy nekünk küldött e-mailben, hogy a Kossuth és a Blaháné utca között, a Burgundia utcán január 1-jétől ugyan fizetős lett a bárki által használható parkoló, de a korábbi rossz állapotok ennek ellenére sem változtak. Állítása szerint az eredetileg macskaköves és itt-ott aszfalttal javított burkolat teljesen tönkrement. A kisebb-nagyobb mélyedésekben esős időben bokáig ér a víz, a sár. Amióta fizetni is kell ezért, mindössze annyi változás történt, hogy egy-két terelő vasoszlopot vertek le.

Meleg aszfalttal

Azon a tavalyi közgyűlésen, amikor arról volt szó, hogy a Burgundia utcai parkoló is fizetős lesz, a polgármester azt ígérte, hogy rendbe teszik a területet. A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya erre úgy reagált, hogy a Burgundia utcai szervizúton a szükséges helyeken az aszfaltkeverő telepek beindulása után, meleg aszfalt bedolgozásával lokális jellegű javítási munkálatokat fognak elvégeztetni.

Kell-e oda a tábla?

Olvasónk azt is jelezte, hogy a szóban forgó parkoló Blaháné utcai végébe kitettek egy megállni tilos táblát. Szerinte nem egyértelmű, hogy az milyen területre vonatkozik, és mi értelme egy parkolóban a megállás tiltásának.

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya szerint a megállni tilos táblára az ott található kapubejárón keresztül zajló autóforgalom miatt volt szükség. Úgy vélik, hogy a tábla egyértelműen meghatározza azt az útszakaszt, amelyre a tilalom vonatkozik. A tilosban várakozókkal szemben a közterület-felügyelet, valamint a rendőrség eljárhat – tették hozzá.

HBN–OCS