Ha különös a szilveszter

Ha különös a szilveszter
© Illusztráció: Getty Images
„Szilveszter éjjel, ülünk egy széken, kettesben úgy, mint rég, a szemedet nézem…” és nagyon várom, hogy kinyisd. Még lamentálok, hogy abban a pillanatban a nyakadba fúrom a fejem és a köpenyedbe törlöm le a könnyem örömömben, amiért túlélted vagy hasznosítom az erőt, amire a szilveszteri bulihoz az emeletre szatyorszám cipelt italok edzettek és méretes nyaklevessel kínállak. Horváth Borbála írása.

Az órákig nagy gonddal főzött újévi lencseleves már úgyis a küszöbünkön pihen. Megízlelted csak, mint egy jó sommelier. Mindenesetre várom, hogy kinyisd, s belenézhessek végre! Gyanítom, ilyesmi járhat a sürgősségin kikötő személy feszülten várakozó közeli hozzátartozójának fejében. A „partizánnak” pedig kezdetben talán az, hogy a szilveszter éjjel valami különös hatással van a szervezetre. Felgyorsítja az anyagcserét, netán, lassítja a belek alkohol-felszívási képességét vagy valami megmagyarázhatatlan módon egyszerűen csak dupla mennyiségű italt képes befogadni a test anélkül, hogy elveszne belőle az ember(i). Nem, ezek egyike sem történik meg a csillámporos, misztikus évváltó éjszakán és sajnos sokan erre már csak akkor ébrednek rá – szédülnek bele – amikor a dudaszót hangos nínózás váltja, s akár egy filmben, felvillan sok furcsa kép.

– Horváth Borbála –


Mi van, ha már megtörtént a baj? Gyomormosás is lehet a túltolt szilveszter vége
Mondják, hogy az év első napja az utána következő 364-et is meghatározza. Nem jó ómen tehát a sürgősségi osztályon fekve, kevés emlékkel, erős fejfájással ébredni január elsején.