Ha kérdezne valamit az autópályaépítésről, itt megteheti

Akt.:
Ha kérdezne valamit az autópályaépítésről, itt megteheti
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – Bár a munkák már elkezdődtek, lehetőséget ígérnek az észrevételek megvitatására.

Lakossági fórumot tart kedden 16 órától a Nemzeti és Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és dr. Barcsa Lajos alpolgármester az M35-ös autópálya új szakasza, valamit a 481-es számú főút kivitelezési munkáiról. Az eseményről egy nappal a fórum előtt hírt adó polgármesteri hivatal közlése szerint a fórumon – amelynek az Új Városháza ad otthont – lehetőség lesz kérdések, észrevételek megvitatására. A sebtében összerántott fórumot magyarázhatja, hogy a közlés szerint az első ütem építése már júliusban elkezdődik, ám – mint az a közelmúltban készült felvételünkön is látható – valójában már dolgoznak az építők.

Mint arról a Hajdú Online és a Napló beszámolt, az M35-ös autópálya folytatása Debrecen és Berettyóújfalu között épül. Az első szakasza a 4-es és a 481. főút között készül el 5,4 kilométer hosszan, kétszer két sávval, leállósávval. A szakaszon két eltérő szintű csomópontot alakítanak ki a két főút csatlakozási pontjainál. Az autópálya építései költsége nettó 17,2 milliárd forint.

A beruházás részeként 5,5 kilométer hosszan, új nyomvonalon épül meg a 481-es főút, ez a 47-es főúttal köti össze az M35-ös autópályát. A beruházás költsége 4,9 milliárd forint. A közlés szerint az első ütemben elkészülő szakaszon legkorábban 2018 elején indulhat meg a forgalom.

HBN
hirdetés