Ha jazz-re vágyunk Budapesten

Ha jazz-re vágyunk Budapesten
Aki Budapesten jár és egy kis jazz zenére éhezik, lehetőségek egész tárháza várja, hiszen szerencsére elég színes a paletta ebben a tekintetben (is).

Függetlenül attól, hogy csak egy kis kikapcsolódásra vágyunk, vagy valami eseményt szeretnénk megünnepelni, minden eshetőségre tartogat a város egy opciót. Hiszen jó zene mellett sokkal jobban esik a finom vacsora, vagy hangulatosabb egy baráti iszogatás. Attól függően, hogy mire vágyunk, érdemes körülnézni a város éjszakai életében, hiszen a hazai tehetségektől kezdve a nemzetközileg elismert tehetségekbe is belefuthatunk, ha szerencsénk van.

Ha pedig nem elegendő, hogy a vacsora mellé szóljon a kívánt zene, akkor mindenképpen érdemes felkeresni Budapest számos jazz klubjainak egyikét, vagy akár egyszerre többet is. Megpróbálunk bemutatni néhányat, hogy könnyebben találhassák meg azt, ami legjobban megfelel az ízlésüknek.

Az első ilyen a Budapest Jazz Club, mely roppant hangulatos, a békebeli környezetet idézve varázsolja el az odalátogatókat, rendelkezik koncert teremmel és modern, ízletes bistro konyhával. Itt nem csak az esti szórakozásnak lehet hódolni, hanem délelőtt 10 órától várja vendégeit a jazzkávézó része. Minden este élőzenével várják az oda látogatókat, néha pedig jam session-ökkel is, ahol bárki beszállhat, aki kicsit is konyít a zenéhez.

Egy másik remek alternatíva a Doblo, ami az igazat megvallva bor bárként működik, de esténként igazi amerikai, füstös jazz pubbá változik a fellépő zenészek segítségével, legyenek ők lelkes amatőrök, vagy akár profi előadók egyaránt. Ha valaki kulturális kirándulást is tervez, akkor a legjobb helyen jár, mivel ez a hely Budapest szívében, a régi zsidónegyedben helyezkedik el, így két legyet üthet egy csapásra. Tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető hely.

Ha pedig még ennél is többet szeretnének, esetleg már végig járták Budapest fellelhető jazz klubjait, akkor ne habozzanak, próbáljanak ki egy merőben új megközelítést! Lágy ringatózás miközben az íncsiklandó vacsora csak arra vár, hogy elfogyasszák, a háttérben pedig egy zenekar játssza a megunhatatlan jazzt. Igen, az Admiral River Cruises szervezésében ez is valóra válik esténként.

Egyszerre gyönyörködhetnek a kivilágított Budapest csodás látványában egy városnéző hajóról, hallgathatják az élőzenét, valamint elfogyaszthatják a pompás vacsorát. Ez az élmény teljes orgia az érzékeknek. Hogy hol találják meg? A Lánchíd tövében, a pesti oldalon várja kedves utasait, akik egy kis időre ki szeretnének szakadni a mindennapokból és valami új és csodálatos élménnyel szeretnének gazdagodni.

Ha ezeket kipróbálja, biztosan nem utoljára járt Budapesten!

– PR cikk –

Címkék: ,