Ha igény van rá, több pad is lehet

Ha igény van rá, több pad is lehet
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Mi határozza meg, hogy melyik buszmegállóba milyen padok, ülőalkalmatosságok kerülnek? – tette fel a kérdést egyik olvasónk, majd példaként említette az Erzsébet utcán található buszmegállóban lévő, szerinte jóindulattal is csak négy embernek helyet biztosító padot.

Holott – tette hozzá –, ott igen sokan szállnak le és fel a közösségi közlekedésben résztvevő járművekre, sok az idős utas, és kellene több vagy nagyobb pad.

Olvasónk felvetését eljuttattuk a polgármesteri hivatalba, ahonnan a napokban megérkezett a válasz. Eszerint az utasvárók méretét, valamint további pad vagy padok kihelyezését az utasforgalom nagysága határozza meg. A szóban forgó Erzsébet utcán található troli- és autóbusz-megállóban elhelyezett pad nagyságát a fedett utasváró mérete határozza meg aszerint, hogy ott esetlegesen kerekesszékes várakozó utas is elférjen. Nagyobb lakossági igény alapján, valamint a szolgáltatótól kapott jelzést követően további padokat helyezhetnek ki az utasvárón kívül eső részen – áll a polgármesteri hivatal válaszában.

HBN
hirdetés