Ha fontos a havi fix…

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Van az a helyzet, amikor mindegy milyen munkából, de fontos, hogy legyen bevétel, ez az álláskeresés elsődleges célja. Ez egy nagy teher lelkileg, és csak a racionális számítás lesz az, ami miatt mégis helyes, ha ilyen irányba indul el egy álláskereső.

Aki ilyen helyzetbe kerül, azt egyik sokk éri a másik után az álláskeresés során: az alacsony fizetés, a számára szokatlan munkakörülmények és ajánlatok mind ellenállást váltanak ki belőle. Sokan inkább mégsem fognak bele ilyen állásba, mindaddig, amíg a tartalékaik kitartanak.

Ez a stratégia általában nem vezet sikerre, ha már felélted a tartalékaidat, akkor nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz, ide pedig nem szabadna eljutni. A „rossz” állás lehet képzettségednél, eddigi pozícióidnál alacsonyabb, akár betanított munka, vagy fizikai. Ettől persze ezek nem „rossz” állások, csak neked rosszak. De meg kell látni ezek előnyeit, és a magad javára fordítani. A „bármit elvállalok, csak legyen bevétel” álláskeresési stratégia része, hogy az ilyen állásban nem szabad bennragadni. Ez pedig csak úgy fog sikerülni, ha a tartalékaidat nem élted fel teljesen.

Kattints ide a folytatáshoz!
hirdetés