Ha ennél egy jó lángost…

Akt.:
Nézzünk körbe a Zsibin – a hirek360.hu-n
Nézzünk körbe a Zsibin – a hirek360.hu-n - © Fotó: hirek360.hu
Debrecen – A Vágóhíd utcai használtcikk-piacon a kemény tél után kihasználták az emberek a nap első sugarait, mint ahogy mi is, és körbenéztek. Szép számmal járkáltak az emberek, az árusok pedig kipakolták portékáikat várva a jobbnál jobb ajánlatokat.

A bejáratnál kávék, háztartási kellékek és csokik a hipermarketekhez képest nagyjából 300 forinttal olcsóbban kaphatók, míg beljebb a használt cikkek között válogathatunk, akár 50 forintért. Sőt a kínálatban citromsárga színű pillangós matricákkal tűzdelt mosógépet is találunk. De van, akinek az ételre „fáj a foga”.

Bereczki Dávid sok-sok év után is édesapjával érkezett „kincskeresésre”. – A legfinomabb lángost a debreceni Zsibiben készítik. Amikor hazalátogatok Németországból, akkor mindig eljövünk édesapámmal a piacra, és hazamenetel előtt mindig egy sajtos-tejfölös finomságot eszünk. Szeretem a Zsibogót, Németországban nincs ilyen! – nevette.

Nem számít

Tink Erzsébet több mint 20 éve árul a Zsibogóban zoknikat és fehérneműket. – Nagyon szeretek emberek között lenni, és beszélgetni velük. S mint az évek alatt megtapasztaltam, igénylik is, főleg az idősebbek, hogy elmeséljék a dolgaikat. Itt a mai napig nem érdekli az árusokat, hogy a vásárló milyen titulusban vagy hol dolgozik, avagy mit visel. Mindenki azt kapja, amit szeretne, hisz ez itt a Zsibi! – mutatott rá Erzsébet.

ND


Sokan látogattak ki a Zsibire
Debrecen – Meglepően sokan látogattak ki a Vágóhíd utcai használtcikkpiacra a karácsonyt megelőző utolsó szombat délelőttjén. Az igazi tömeg 9 órakor kezdett kialakulni, pedig a nyirkos, szeles időjárás nem igazán kedvezett a nézelődéshez. A standok között hóbuckák nehezítették a sétálgatást, a t...

Debrecen – Az elnyűhetetlen használtcikk-piacra is megérkezett a tavasz, így az óraállítás hétvégéjén már sokan látogattak ki a Vágóhíd utcai Zsibogóba vásárolni, bóklászni. Az érdeklődésre nem lehetett panaszuk az árusoknak, és a jelek szerint a pult túloldalán lévőknek se kellett csalódniuk a k...