Ha eljön a jó idő, a debreceniek csak aludni járnak majd haza!

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Campus: filmklub, világzene, helyi dj-k, olvasás-népszerűsítés, színház, Nyitott Akadémia, koncertek…

Négyen alig győzték felsorolni a programokat, amelyekkel kecsegtet a Debreceni Campus Nonprofit Kft. a tavaszi, nyári időszakban. A szerdai sajtótájékoztatón értesültünk a három helyszín közel negyven eseményéről, amelyek a színházkedvelők, a szópoénokat, stand up-ot élvezők, az irodalmi és önálló előadóestekben örömet lelők számára is kecsegtetők lehetnek.

– Nem lehet kategória-keretbe szorongatni egyik színhelyet sem, mert többfunkciósak a kialakításuknál pedig a legfőbb szempont az volt, hogy a legalkalmasabbak legyenek a szórakoztató, kulturális rendezvények szervezésére – mondta Miklósvölgyi Péter. Az ügyvezető igazgató kifejtette: a két új színtér debütálása jól sikerült és nem ártott a lovardabeli programok látogatottságának sem. Elárulta, egy monumentális filmzene show-val szeretnék lenyűgözni a nagyérdeműt nyáron, a Főnix Csarnokban ezen túl négy különleges előadást hoznak a cívisvárosba. Többek között színre lép a Punnany Massif – szimfonikus zenekarral a háta mögött – és Rúzsa Magdi is.

A Hallban tavaly ősz óta 45 ezren csapták össze tenyereiket 35 produkció nyomán, a Nagyerdei Víztoronyba pedig 15 ezren látogattak már el – a varázsos kilátáson túl – számos rendezvény miatt.

– Nem könnyű feladat a három hely programlistájának feltöltése úgy, hogy ne gyengítsék egymást, de az összehangolt munkának hála eddig sikerül – szólt Porkoláb Gyöngyi. – Lovardán belül új tereket fedeztünk fel, egészen intim, különleges hangulat alakult ki attól, hogy kedden Vámos Miklós és Karácsony János a nézőtér elején ültek. Tervezzük a családoknak minőségi idő együtt töltésére lehetőséget nyújtó Cimbora sorozat, illetve eszmecserére alkalmas fórumok elindítást. Fellép Kulka János, Vári Éva, Kepes András, új filmrészletekkel gazdagított műsormetódussal vonja be hallgatóságét Csernus Imre, harmóniára tanít Prof. Dr. Bagdy Emőke és Pál Feri, gyereknevelésben ad tanácsokat Vekerdy Tamás – invitálta az érdeklődőket a PR- és marketingmenedzser.

– A Víztorony felújításával egy állandó kulturális helyszín született, amely visszahozza az egyetemi hagyományokból, szó szerint teret biztosít a fiatalok önszerveződő csoportjainak, de nyitott mindenki számára, ráadásul vonzó turisztikai látványosság – foglalta össze Süli András programszervező. Beszámolt a kedvezményrendszerrel színesített komplex tervezetről, amellyel valós alternatívát nyújthatnak a hallgatóknak a elérhető árú, érdekes, tartalmas élményszerzésre a „koliszobában borozgatás” helyett.

Kiderült a Campus Fesztiválon idén egy új 6-7 ezer nézőt kiszolgáló másik nagyszínpad is lesz.

Dajka Zoltán beszélt a töretlen sikerű Campus Partykról és arról a törekvésről, hogy a Hallba egyre több élőzenei koncerteket hozzanak.

HBN–HABE
hirdetés