Ha a zenének vége, bébi

Akt.:
Jim Morrison
Jim Morrison
Hol volt, hol nem volt, létezett valaha egy amerikai zenekar, a The Doors, amely a hatvanas évek végének meghatározó bandájává nőtte ki magát üstökösszerűen rövid pályafutása alatt. Az önpusztítás nagymestere, Jim Morrison énekes fogalmazta meg a When the music’s over című dalban: „ha a zenének vége, bébi, oltsd ki a fényt”. Tamás Nándor írása.

Huszonkét esztendő után a Replika tagjai is úgy döntöttek, hogy kioltják a fényt, kihúzzák az utolsó „zsé” akkord után a gitárt az erősítőből és összepakolják a dobcuccot. Bár a metalbanda frontembere a Naplónak adott interjújában azt mondta, megváltozott életszemlélete is közrejátszott a csapat feloszlatásában, azt is elismerte, az utóbbi nyolc évben már csak vegetált a Replika, gyakran megesett, hogy csak ötven ember előtt zúztak egy klubban.

Az utóbbi időben hasonló döntést hozott itthon a Subscribe vagy a Heaven Street Seven is. Jómagam gyakorló hangzavarkeltőként jól tudom, hogy körülbelül a vécésnénivel azonos presztízse van ma egy szórakozóhely tulajdonosának szemében a koncertet adó underground zenésznek, a legtöbb klubban se pénz, se posztó, de még egy ital vagy egy normális öltöző se nagyon jár ki a fellépőknek. Kuss van, na!

Sokan keresték már a karrier titkát, egyes elengedhetetlen összetevőit a sikertortának. Biztos vagyok benne, az egyik hozzávaló az, hogy nem szabad abbahagyni. Sohasem.

– Tamás Nándor –


„Még magammal sem kötök kompromisszumot semmiben”
Debrecen – A 22 év után feloszlott Replika zenekar lelke, Csató Péter mára Krisna-tudatos emberré vált.

hirdetés