Ha a papírforma mellettünk, kicsoda ellenünk?

Akt.:
Víg Vivien
Víg Vivien - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Loki már három kapussal készül a soron következő bajnokijára.

A csütörtök délelőtti edzést követően útnak indult a DVSC-TVP, hogy az estét Tatán töltse, majd pénteken átutazzon Mosonszolnokra, ahol 18 órától megmérkőzik a Mosonmagyaróvár alakulatával.

Felkészültek

Az élvonalbeli női bajnokság 11. fordulóját a debreceniek 8 ponttal a hetedik helyről várják, míg a házigazdák eddig 4 egységet gyűjtöttek (a Békéscsabát és a Budaörsöt győzték le), amivel a 10. pozíciót foglalják el a tabellán. Ha csakis a tényeket vesszük alapul, akkor a meccs favoritja a Loki. – A papírforma alapján mi vagyunk az esélyesek, de ezt bizonyítanunk kell a pályán! Sokat kell tennünk a győzelemért, mindenkitől a maximumra lesz szükség – nyilatkozta a Naplónak Víg Vivien, aki a hétfői, Vác elleni, 31–27-re megnyert mérkőzés hasznosságáról is beszélt. – Nagyon jó volt ez az edzőmeccs, s nemcsak azért, mert nyertünk, hanem egy erős ellenfél ellen gyakorolhattuk a taktikai elemeket. Ha ezeket a variációkat a Vác ellen meg tudtuk csinálni, akkor a Mosonmagyaróvár ellen sem lehet baj. Remélem, folytatni tudjuk a jó sorozatunkat, s a pénteki mérkőzést a „behúzzuk”.

Kihasználni a ziccereket

Víg Vivien elmondta, a rivális csapatnál rengeteg változás történt az elmúlt időszakban, légiósokkal és győri játékosokkal erősítették meg a keretüket. – Hazai környezetben sok csapatra veszélyt jelenthetnek az óváriak, de mindent megteszünk azért, hogy ellenünk ne okozzanak meglepetést. Ehhez az szükséges, hogy a saját kapunk előtt összeszedetten, jól védekezzünk, ne engedjük nekik a gyors indításokat, s kilépjünk az átlövőikre, míg támadásban kevés hibával játsszunk, illetve kihasználjuk a ziccereket. Hiszek abban, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét, s ennek látszatja lesz pénteken is – fogalmazott a 16-os mezben védő kapus.

Versenyhelyzet

A hét eleji felkészülési mérkőzésen pályára lépett a hosszú sérülésből felépült Lajtos Nóra is, így három, közel azonos képességű kapus alkotja a Loki keretét. – Nincs ezzel semmi probléma, ez egy egészséges versenyhelyzetet teremt, miután mindannyian bizonyítani akarunk. A civil életben jóban vagyunk, a pályán pedig segítjük és kiegészítjük egymást – vélekedett víg Vivien.

HBN-Boros Norbert
hirdetés