Magyarország

2013.06.03. 14:45

Vádemelést javasol a rendőrség a sorozatos pénzszállítórablások ügyében

Budapest, 2013. június 3., hétfő (MTI) - Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a 2010-2011-ben elkövetett, értékszállítók elleni rablások ügyében a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a honlapján.

Budapest, 2013. június 3., hétfő (MTI) - Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a 2010-2011-ben elkövetett, értékszállítók elleni rablások ügyében a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a honlapján.

A közleményben azt írták: a gyanúsítottak 2010 júliusa és 2011 márciusa között Budapesten és Pest megye területén hat esetben követtek el rablásokat, amelyek során egy Magyarországon működő értékszállító cég alkalmazottjait fegyverrel megfenyegették, esetenként bántalmazták, majd az értékszállító pénzkazetták átadására kényszerítették őket.

Az elkövetők minden esetben eltulajdonították az értékszállítók fegyvereit, majd motorkerékpárral menekültek el. A bűncselekményekkel okozott összkár megközelíti a 125 millió forintot - tették hozzá.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a három gyanúsított nemcsak az értékszállító céget károsította meg, hanem tehetős vállalkozókat is kirabolt. Ezekben az esetekben az otthonába hazaérkező sértettet és családtagjait megtámadták, fegyverrel megfenyegették, megkötözték, bántalmazták és értékei átadásra kényszerítették. Az egyik bűncselekmény alkalmával elraboltak egy kétmillió forint értékű karórát is, azt az egyik gyanúsítottnál tartott házkutatás során megtaláltak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

P. Richárdot és É. Zoltánt 2011. november 15-én Pomázon elfogták a nyomozók, harmadik társuk 2011. december 8-án feladta magát a rendőrségen. Gyanúsítotti kihallgatása során P. Richárd és K. Norbert tagadta a bűncselekmények elkövetését, É. Zoltán részleges beismerő vallomást tett.

A három férfinál a több helyszínen tartott házkutatások alkalmával a nyomozók megtalálták a többi között az eltulajdonított lőfegyverek egy részét, egy gépkarabélyt, a bűncselekmény elkövetéséhez használt motorkerékpárt, lefoglaltak két lopott luxusautót és zár alá vettek egy ingatlant.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rablás, lőfegyverrel való visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást - fogva tartásuk mellett - a 35 éves P. Richárd és É. Zoltán, valamint a 31 éves K. Norbert pomázi lakosok ellen.

Az eljárást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Fővárosi Főügyészségnek - olvasható a rendőrségi közleményben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!