Ha a debreceni szeniorok belecsapnak a medencébe, azt az egész ország megérzi

Ha a debreceni szeniorok belecsapnak a medencébe, azt az egész ország megérzi
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Szentesen nyitották az évet a cívisvárosiak, akik ismét kitettek magukért.

A Debreceni Szenior Úszó Klub tagjai idei első versenyükön Szentesen szerepeltek. A viadal megnyitója során adták át a 2015. évi összetett csapatbajnokság első három helyezettjének járó díjakat: a debreceniek másodikként zártak, győzött a Törökbálinti Szenior csapata, a harmadik helyen pedig a Budapesti Delfinek gárdája végzett.

Új tagok

Az 1500 méteres gyorsúszást idén csak Szentesen rendezték meg, így a 16 fős debreceni csapatból 12-en „vállalták be” a leghosszabb versenytávot. Közülük hatan végeztek dobogós helyen, Szántó Endre, a csapat 80 éves rangidőse országos alapcsúcsot állított fel a távon. Összesen hat futamban, több mint négy óra alatt úszta le versenytávját a 87 nevező.

Az erős mezőnyben Lengyel Stella háromszor, Korányi Csenge és Szántó Endre egyaránt kétszer, Kocsis Szabolcs egyszer állhatott a dobogó legfelső fokára.

Négy újonnan igazolt versenyző,Kocsis Szabolcs, Korányi Csenge, Bodnár Tamás és Tóth Szilveszter erősítette a csapatot. A további csapattagok Horkay György, Cseri Piroska, Batta Gyula, Miklós Attila, Darnay Erika, Rentka László, Forintos Attila, Takácsné Kancsár Katalin, Bujna Lilla és Bihari Árpád voltak, az úszók a már említett nyolc elsőségen kívül összesen további 20 dobogós helyezést értek el. Az 50 méteres számok időeredményei és az életkor alapján összetett százalékos versenyt is számoltak, amelyben 104 férfi indulóból Rentka László a kilencedik, a nőknél Bujna Lilla 70 induló közül a nyolcadik helyen végzett.

HBN
hirdetés