Gyutai Adrián bemutatkozik a brit Superbike-bajnokságban

Budapest – Gyutai Adrián a hétvégén bemutatkozik a brit Superbike-bajnokságban: a 26 éves magyar pilóta a sorozat záróeseményén Brands Hatchben áll rajthoz.

A H-Moto Team paksi versenyzője a Superstock 1000-es kategóriában indul, célja pedig hogy kvalifikáljon a vasárnapi versenyre, azt pedig teljesítse is.

“Rengeteget kell még ahhoz dolgoznom, hogy ebben a nagyon kemény mezőnyben eredményesen szerepeljek, így ezen a hétvégén a limit megfutása és a verseny befejezése a célunk” – nyilatkozta az MTI-nek Gyutai, s hozzátette, rendkívül motivált és bízik abban, hogy nem egyszeri szereplés lesz ez számára. “A pályát nem ismerem, de keményen fogok dolgozni azon a két szabadedzésen, hogy a lehető leggyorsabban megtaláljuk az optimális beállítást, és a csapatom is mindent megtesz ezért, hogy a lehető legjobb motort biztosítsák a számomra. Egy csoda, hogy itt vagyunk, szeretném kihasználni a lehetőségeimet” – mondta.

A MAR Kawasaki csapatfőnöke, Malcolm Ashley arról beszélt, hogy az elmúlt két hónapban Gyutai Adrián bebizonyította, megérdemli a bizalmat.

“Úgy érzem, tökéletesen felkészülve debütál a brit bajnokságban, ráadásul meggyőződésem, hogy kvalifikálja magát a futamra. Egy biztos, a maximumot kell nyújtania, ugyanis a mezőnynek szinte valamennyi tagja rendelkezik pályaismerettel” – jegyezte meg a csapatfőnök.

– MTI –