Gyúrunk a szabadságra! – Debrecenben indul a Belmondo turnéja

Gyúrunk a szabadságra! – Debrecenben indul a Belmondo turnéja
© Fotó: Belmondo
Debrecen – Fennállása tíz évének legnépszerűbb és legjellemzőbb dalaiból állította össze tavaszi koncertprogramját a Belmondo. A Czutor Zoltán vezette rockzenekar március 11-én a debreceni Nagyerdei Víztoronyban indítja el az országjáró turnét, amelynek mottója „Gyúrunk a szabadságra!”.

A Belmondo tagjai az év elején rövid szünetet tartottak, de csak azért, hogy márciusban a szó átvitt értelmében újra szabadságra menjenek.

– A szabadság mindig is fontos volt számunkra, a jelentősége pedig manapság egyre inkább felértékelődik. A tavasz, a napsütés magával hozza az igényt a változtatásra, a dolgok jobbá tételére. Merjünk szabadok lenni, merjünk gondolkodni, játszani, és kimondani azokat a dolgokat, amiket sokszor magunkban tartunk! Ezt a lendületet és friss energiát szeretnénk átadni a koncerteken – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo dalszerző-frontembere.

A repertoár alapjait az a válogatás adja, amit a Belmondo a 10. születésnapjára állított össze. A debreceni nyitókoncert és a turné vendége a The Orange Sofa nevű debreceni zenekar lesz az NKA és a Cseh Tamás Program jóvoltából.

– Tölgyi Kriszta –