Gyurcsány: "Letaglóz Daróczi Dávid halála"

“Letaglóz Daróczi Dávid volt szóvivőm és barátom halála” – írja a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök úgy fogalmaz: “rokonaival, barátaival, ismerőseivel együtt cipelem halálának fájdalmas terhét. Szeretném hinni, hogy lelke halálában nyugalmat talál.”

Daróczi Dávid pénteken éjszaka lett öngyilkos egy VI. Kerületi, Andrássy úti ház harmadik emeleti lakásában. Azt egyelőre nem tudni, mi vezette odáig a volt kormányszóvivőt, hogy önkezével vessen véget az életének. Az éjszaka elvégezték a halottszemlét, a gyilkosság lehetőségét kizárták.

Daróczi Dávid 1972. április 29.-én született.A PPKE Hittudományi karán, majd a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi karán tanult. Több lapnál is dolgozott, elnöke volt egy ideig a Rádió c felügyelőbizottságának és dolgozott a Magyar Televízióban is. 2005-2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban volt a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvivői Iroda vezetője lett. 2007 júniusában kormányszóvivő lett, a posztról 2009. április 24-én mondott le, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök távozásával.

– Független HÍrügynökség –