Gyurcsány Ferenc: önként lemond mentelmi jogáról, ha megvádolják

gyurcsány ferenc
gyurcsány ferenc
Önként lemond mentelmi jogáról Gyurcsány Ferenc, ha megvádolják – derül ki a volt miniszterelnök internetes naplójából. Gyurcsány Ferencről az elmúlt időszakban fideszes oldalról többen is azt nyilatkozták, hogy bíróság elé kellene állítani.

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke a Magyar Hírlapnak egyenesen “politikai bűnözőnek” nevezte Gyurcsány Ferencet, akit szerinte el kellene távolítani a politikai közéletből.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök internetes naplójának hétfői bejegyzésében reagál a Fidesz politikusainak nyilatkozataira. A volt kormányfő szerint ha megvádolják, önként lemond mentelmi jogáról. “Ha a politikai küzdelmet bíróságon akarják lefolytatni, én állok elébe. Vádlott helyett vádlójuk leszek. Vádlója ennek a torz, erőszakos, megfélemlítésre játszó Fidesz világnak. Leleplezője a kétszínűségnek, a megtévesztésnek, a hazugságnak.” – írja blogjában Gyurcsány Ferenc. Kérdés – írja -, hogy ha börtönbe akarják küldeni, akkor miért nem teszik? Szerinte vádlói “politikai méregkeverők”.

Fidesz adócsökkentő programja valójában nagyarányú adóemelés

A volt miniszterelnök szerint a Fidesz a politikai kritikára nem válaszolnak, hanem börtönnel fenyegetőznek, mert felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz adócsökkentő programja valójában nagyarányú adóemelés több százezer embernek.

A Fidesz elnökének azt üzeni: legyen annyira férfi, hogy ne a táskahordóit küldje rá. “Ne legyen gyáva. Mert az nem csak neki szégyen, hanem az országnak is. Az tudniillik, hogy gyáva miniszterelnöke van” – zárul az internetes naplóbejegyzés.

– Független Hírügynökség –