Gyümölcs- és fémlopást is megelőztek a polgárőrök Pallagon

Gyümölcs- és fémlopást is megelőztek a polgárőrök Pallagon
Debrecen – A helyiek szerint szaporodnak a terménylopások a megyeszékhely legzöldebb településrészén, Pallagon, ugyanakkor a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért tagjai barack- és fémlopást egyaránt meghiúsítottak az elmúlt napokban.

Dolycsák Ferenc, az egyesület kerületvezetője a Naplónak elmondta: járőreik hosszabb megfigyelés eredményeként csaptak le egy „fémes” csapatra. A tettesek a délelőtti órákban körülbelül egy mázsa vasat kezdtek el autóba rakodni, amikor a polgárőrök megzavarták őket. A tolvajok a kocsiba pattanva menekülni kezdtek, mire a polgárőrök felírták a rendszámot és riasztották a rendőrséget. A vasanyag nagy része a helyszínen maradt. A rendőrség elrendelte a gépjármű körözését.

Egy nappal később – több mint kéthetes megfigyelés után – gyanús autóra lettek figyelmesek a barackosban. Nem csalt a „szimatuk”: a tolvajok 100-120 kilogramm gyümölcsöt szedtek vödrökbe, amikor a polgárőrök „megugrasztották” őket. – Egy személyt sikeresen visszatartottunk a rendőrök megérkezéséig, ő előállítása után beismerte tettét – tette hozzá Dolycsák Ferenc. Az őszibarackot a tolvajoknak nem sikerült elvinniük.

HBN