Győztesek évada – győzzön a zene!

A Kodály Filharmonikusok Café français című koncertjén
A Kodály Filharmonikusok Café français című koncertjén - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Bíznak benne, hogy a zeneszerető közönség száma továbbra is nőni fog.

Győztesek évada címmel hirdeti meg következő évadát a Kodály Filharmónia Debrecen: a 2015/2016-os szezonban a koncerteknek több olyan közreműködője lesz, aki rangos versenyeken szerzett elismerést.

Ilyen például Tallér Zsófia, az Artisjus által 2015-ben az év zeneművének választott Pert em Heru című oratórium szerzője, vagy a tizenegy éves zongorista, Boros Misi, a Virtuózok című tehetségkutató műsor korosztály-győztese. De fellép többek között Carolyn Watson, aki 2013-ban Ausztrália legjobb pályakezdő karmesterének bizonyult, vagy a lengyel Tomasz Daroch, aki 2014-ben a Pablo Casals gordonkaversenyen ezüstérmet szerzett.

A műsort tekintve Orbán György, Vajda János, Wolf­gang Amadeus Mozart kompozíciói is felcsendülnek, de a filharmonikusok a Muzsikás együttessel, a Budapest Jazz Orchestrával és Oláh Kálmán dzsessztriójával is fellépnek. A kórus pedig az énekkar alapítójának (Gulyás György) századik születésnapjára emlékezik meg jövő áprilisban, továbbra is céljuk a mindenkori magyar kortárs zene interpretálása, de jó eséllyel ismét turnézhatnak majd Ennio Morricónéval is.

A zenekedvelőket szeptembertől már nem a Bartók Terembe, hanem a Kölcsey Központba várják a szervezők. Somogyi-Tóth Dániel, a filharmónia igazgatója elmondta, hiányozni fog nekik a Bartók miliője, de remélik, az új helyszín adottságait maximálisan kihasználják majd, s még többen fognak ellátogatni fellépéseikre.

HBN–VÉZS