Győzött és előzött a Debrecen

Akt.:
A DVSE egy korábbi mérgkőzésén
A DVSE egy korábbi mérgkőzésén - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSE csapata szombaton este 13-11-re győzött a szombathelyi AVUS otthonában az első osztályú bajnokság 13. fordulójában, és feljött a negyedik helyre az A csoportban.

Az AVUS-DVSE találkozóval egy időben rendezték meg a Vasas – Ferencváros mérkőzést, ahol végül magabiztos, 17-4-es Fradi siker született, és így a Debrecen a felsőházat érő negyedik helyen várja az utolsó alapszakasz mérkőzést.

Erőteljesen kezdett a Debrecen a mérkőzés elején: Szőke Szabolcs és Lukas Durik találataival gyorsan kétgólos előnyre tett szert Komlósi Péter alakulata. Még az első játékrész fele sem telt el, amikor már három góllal vezetett a DVSE Stefan Vidovicnak köszönhetően. A házigazda időt kért, majd megszerezte első találatát. Debreceni részről Fejős Róbert és a csapatkapitány, Kállay Márk is feliratkozott a góllövők közé. A játékrész végén ismét a házigazda volt eredményes, így 5-2-re vezetett a DVSE nyolc percnyi játék után.

A második negyedben egy góllal tovább zárkóztak az aligátorok, amire Macsi Patrik válaszolt. Három perccel a nagyszünet előtt újra a hazai csapat örülhetett, így két gólra közelítette meg a Debrecent. A fiatal Dienes Imre Balázs azonban két perccel a negyed vége előtt visszaállította a három találatos különbséget. Az utolsó percben feléledt a házigazda, egy találatra zárkózott.

A szombathelyiek lendületéből a harmadik játékrészre is maradt, aminek köszönhetően kiegyenlítettek (7-7). A harmadik negyed közepére már az aligátoroknál volt az előny, Kurucz Barnabás találatának köszönhetően. Majd Kállay Márk találatával előbb egalizált, majd a csapatkapitány újabb góljával vissza is vette a vezetést a DVSE.

Az utolsó negyedben Kállay Márk megszerezte negyedik találatát a meccsen, mellyel a Debrecen 10-8-ra vezetett. Majd Lukas Durik is betalált, és Dimitrije Obradovic is gólt szerzett, a DVSE így kezdett ellépni ellenfelétől. A hajrában Stefan Vidovic is megszerezte második találatát. A szombathelyiek ugyan tartották a lépést a vendégekkel, és közelebb is tudtak kerülni, ám végül a Debrecen aratott győzelmet, ami egyben a negyedik helyet is jelenti számukra az A csoportban.

– Debreceni Vízilabda Sportegyesület –


Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság A csoport 13. forduló:

AVUS – DVSE 11-13 (2-5, 4-2, 2-2, 3-4)

Vezette: Németh András, Bene Péter

DVSE: Lévai Márton, Smitula Gergő, Kállay Márk (4), Lukas Durik (2), Stefan Vidovic (3), Fejős Róbert (1), Zsilák László, Macsi Patrik (1), Dienes Imre Balázs (1), Szőke Szabolcs (1), Dimitrije Obradovic, Boros Tamás, Fekete Gergő, Kaszanyi Roland

Edző: Komlósi Péter

Gól/emberelőny: 1/7

Gól/büntető: 1/1

Smitula Gergő