Győzni, már csak a hangulat miatt is

Akt.:
Balogh Norbert
Balogh Norbert - © Fotó: HBN
Debrecen – Balogh Norbert úgy véli, egy korai hazai gól megkönnyítené a dolgukat a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen.

Három hét szünet után – mint ismert, a válogatott Európa-bajnoki pótselejtezője miatt volt a pauza – folytatódik a hétvégén az OTP Bank Liga pontvadászata, szombaton a 15. fordulót rendezik meg hat stadionban. A DVSC-TEVA ezúttal hazai pályán örvendeztetné meg a híveit, a csapat, amely ebben igyekszik megakadályozni a vendéglátókat, a Diósgyőri VTK lesz. A 15.30-kor kezdődő keleti rangadót a Hajdú Online élőben közvetíti a Nagyerdei Stadionból.

A házigazdák szerdán a Magyar Kupában is pályára léptek, 3–0-ra legyőzték az NB II-es Szegedet és bejutottak a legjobb nyolc közé. Mint a meccs után megtudtuk, a kupavisszavágót lázas betegség miatt volt kénytelen kihagyni a Loki ifjú támadója, Balogh Norbert.

Apróságokon múlik

– Szerencsére most már jobban vagyok – nyilatkozta az utánpótlás-válogatott futballista. – Kedden kezdődött a nyavalyám, de eléggé hamar javult az állapotom, csütörtökön már futottam, pénteken pedig edzeni is tudtam a csapattal. Egy ilyen betegséget nyilván megérez az ember mozgás közben, de úgy vélem, most már túl vagyok rajta – árulta el az állapotáról Balogh.

A szombati mérkőzés kapcsán a csatár elmondta, egyáltalán nem számít, hogy a DVTK hullámvölgyben van. A diósgyőriek az elmúlt öt fordulóban háromszor pont nélkül maradtak, legutóbb a Videoton verte őket 2–1-re Miskolcon.

– A tizenkét csapatos NB I-ben nincs olyan, hogy valaki rossz passzban van és emiatt esélytelenebb, mint ellenfele. Nagyon kicsin múlik sokszor egy-egy pont sorsa, szoros a mezőny, ha nyerünk, fölléphetünk a második helyre, vereség esetén pedig a középmezőnyben találhatjuk magunkat – fejtegette a labdarúgó, aki már rúgott gólt a diósgyőrieknek bajnoki összecsapáson. – Fontos lenne, hogy a meccs elején eredményesek legyünk, akkor nyugodtabban tudnánk játszani a saját futballunkat, egyébként is mindig meghatározó, hogy ki lövi az első gólt. Nagyon szeretnénk nyerni, mert óriási élmény volt számomra a nyáron a nemzetközi porondon szerepelni, át akarom élni újra ezt az élményt jövőre is. Arra készülünk, hogy begyűjtsük a három pontot, ez már csak a hangulatunknak is jót tenne a következő megmérettetés előtt – fogalmazott a Hajdú-bihari Naplónak Balogh Norbert.

A DVSC-ben a két védekező középpályás, Zsidai László és Varga József is sérült, ahogyan hosszabb ideje nélkülözi a szakmai stáb a két kapus, Nenad Novakovics és Balogh János szolgálatait is.

HBN-TN
hirdetés