Győzni akar Miskolcon a Varga-gárda

Szőke Szabolcs
Szőke Szabolcs - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Az alsóházi küzdelmek utolsó, nyolcadik fordulója következik a hétvégén a férfi vízilabda OB I. középszakaszában: a DVSE szombaton 19 órától a miskolci Kemény Dénes uszodában vendégszerepel.

A debreceniek ugyan továbbra is vezetik a második nyolcas tabelláját, ám előnyük csak két pont a 31 egységet számláló Miskolccal szemben, vagyis igazi rangadóra van kilátás.

A papírforma alapján az egy hónappal ezelőtti egymás elleni derbi is hajdú-bihari sikert sejtetett, ám a borsodiak rácáfoltak erre, és hatalmas csatában egy góllal, 9–8-ra felülmúlták Varga Tamás alakulatát.

Visszavágnának

A DVSE átlövőjét, Szőke Szabolcsot kérdeztük, mire számít az összecsapáson. – Szeretnénk revánsot venni a hazai pályán elszenvedett vereségért, és bizonyítani, hogy jobbak vagyunk. Legutóbb is megvoltak a helyzeteink, de nem jó arányban használtuk ki azokat, ebben feltétlen javulnunk kell. Többször találkoztunk már a Miskolc csapatával, újat mutatni már nem tudunk egymásnak, a pillanatnyi formán és a hozzáálláson sok fog múlni – vélekedett a jobbkezes szélső, aki szerint egyértelműen kezdenek kijönni a hullámvölgyből.

– Ahogy azt már előttem többen is elmondták, nagyon megfogott minket, hogy nem kerültünk be a felsőházba. Hullámvölgybe kerültünk, de úgy hiszem, ebből kezdünk kijönni, ezt mutatja a múlt heti, Kaposvár elleni sikerünk is, ami erőt adhat számunkra. Nagyot küzdöttünk, mindenki kitett magáért, az akarat diadala volt – mondta el a Naplónak Szőke Szabolcs, majd hozzátette, szeretnék megszerezni a kilencedik helyet.

Az MVLC–DVSE mérkőzéssel párhuzamosan zajlik majd a Pécs–Szentes derbi is, az eredményektől függően alakul majd ki a kilencedik pozícióért vívandó párharc párosítása.

Megtudtuk, szerencsére nincs sérült a debrecenieknél, mindenki bevethető és készül a csatára.

HBN