Győzelmi kényszerben a DHK

Debrecen – A háromgólos vezetésről hosszabbításban elvesztett, vasárnap esti DHK-UTE meccs után bonyolult helyzet alakult ki az EBYSL kvalifikációs B-csoportjában.

A csoportot jelenleg az Okanagan vezeti 6 meccsből megszerzett 28 pontjával. Az UTE és a DHK eddig 5-5 mérkőzést vívott, pontszámuk 27, illetve 26. A Hokiklub Budapest és a Győr a két sereghajtó a négy találkozón elért 22, illetve 11 pontjukkal. A Győrnek már matematikai esélye sincsen, a Hokiklub viszont még bőven bezavarhat. Tehetik ezt legelőször február 8-án délután, amikor a mieink ellen játszanak a Debreceni Jégcsarnokban.

A fővárosi együttes szívós, küzdős társaság, akiket egy pillanatig sem szabad félvállról venni. A mieinknek pedig különösen nem, hiszen még kétszer sorompóba lépünk ellenük. Ami az esélyeket illeti, a zászló a mieinknek áll, legalábbis a papírforma szerint. Együttesünk elkezdte a felkészülést a csütörtök délutáni mérkőzésre, amelyen számunkra egyedül a győzelem elfogadható. A találkozó 15 órakor veszi kezdetét, a belépés díjtalan.

– Debreceni Hoki Klub –