Győzelmet ért a fegyelmezett futball

Feczkó Tamás
Feczkó Tamás - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Rangadót nyert Feczkó Tamás megtizedelt együttese és jelenleg a második a tabellán.

Nem véletlenül közvetítette vasárnap kora délután a televízió a NB II 19. fordulójából a Kisvárda–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő összecsapást, hiszen a két gárda vívta a játéknap rangadóját. Mindkét alakulat nagy harcban van a dobogós helyekért, s a vendégek 1–0-s győzelmükkel le is taszították onnan a vendéglátókat, míg az újvárosiak Fekete Ádám találatának köszönhetően a második helyen várhatják a bajnokság idei utolsó körét.

Erre készültek

Bár a hazaiak az első félidőben többször is helyzetbe kerültek, a Balmaz koncentrált és akaratos futballjával a maga javára fordította a találkozót. A Feczkó-gárda teljesítménye már csak azért is megsüvegelendő, mert a keret több tagja is vírusos megbetegedésre panaszkodott a meccset megelőző napon, ezért a szakmai stábnak át kellett szerveznie a csapatot.

– Jól tudtuk, a Kisvárda játéka a labdabirtoklásra épül, tehát erre készültünk föl, és úgy alkottuk ki a taktikánkat, hogy a hiányosságaikat is feltártuk – nyilatkozta a Naplónak Feczkó Tamás vezetőedző. – Tulajdonképpen a gólt is egy ilyen szituációból szereztük meg.

Nagyon taktikusan és fegyelmezett futballozott a csapat, igazi célfocit játszottunk, ebben az évben egyébként most először

– mondta a tréner.

A balmazújvárosiaknak az ellenfélen túl a körülményekkel is meg kellett birkózniuk. – Decemberben már nem sok helyen lehet jó pályáról beszélni, a kisvárdai is ilyen játéktér, amely fagyos és göröngyös volt vasárnap délután, vagyis a folyamatos játékra nem volt teljesen alkalmas. Érdekes, hogy az öltözőnkben sem volt fűtés, ezért nem ért bennünket felkészületlenül a kinti fagy.

A következőt megnyerni

A lefújás után a hazaiak edzője, Révész Attila igen furcsa nyilatkozatot tett a tévé kamerája előtt, mint fogalmazott „azt láttam, hogy a Balmazújváros, ugye nem csak most, máskor is azt az elvet vallja, csak éljük túl, és majd lesz valami, rontsuk el az ellenfél futballját és találunk egy gólt”.

– Aki ismeri a csapatom játékát, az tisztában van vele, hogy a mérkőzések 80-90 százalékában mi dominálunk és végigtámadjuk a meccset. Tavaly tíz emberrel 4–2-re megvertük a Kisvárdát, ez azt hiszem, mindent elárul – zárta le a témát az újvárosi szakember. – Ez a naptári esztendő Balmazújváros labdarúgásának a legeredményesebb éve, ezt szeretnénk szépen lezárni, arra törekszünk, hogy Sopronban is nyerni tudjunk a hétvégén – mondta Feczkó Tamás.

S hogy mire lehet képes a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a tavaszi szezon végén, arról a tréner roppant szerényen így fogalmazott: – Ha a soron következő mérkőzéseket mindig megnyerjük, akkor szép helyezést érhetünk el záráskor.

HBN-TNSporthírek


hirdetés