Győzelemre törnek Gyöngyösön

Berettyóújfalu – A Gyöngyös otthonában kezdi meg az első osztályú futsalbajnokság tavaszi idényét a Mezei-Vill FC. Trencsényiék hétfőn 19 órakor lépnek pályára.

–Nem volt zökkenőmentes a felkészülés a szezonra – mondta el a Napló kérdésére Szitkó Róbert, a berettyóújfalui együttes vezetőedzője. – Az Európa-bajnokság miatt sok játékost kellett nélkülöznünk, s csak az utóbbi két hétben tudtunk edzőmérkőzéseket játszani. Egy-két meccs még jó lett volna, de majd megpróbáljuk pótolni. Ugyanakkor sajnálom, hogy a magyar válogatott hamar búcsúzott a kontinensviadalon.

Az MVFC szerdán Kolozsváron játszotta utolsó edzőmérkőzését, s a bihari együttes 8–4-re győzött. Mint a szakember megjegyezte, tipikus felkészülési találkozó volt, az első játékrészben még több hibával, ám a második félidőben már megmutatkozott a különbség a két gárda között. Az összecsapás jó „bemelegítés” volt a Gyöngyös elleni bajnokira – tette hozzá.

A Heves megyei alakulat megizmosodott az utóbbi időben, jól erősítettek. Az őszi idényben Berettyóújfaluban 4–0-ra nyert a Mezei-Vill, ám Szitkó Róbert úgy vélekedett, most nehezebb dolguk lehet. Ennek ellenére csak a győzelem elfogadható számukra ezen a derbin – szögezte le.

Nem jó hír, hogy Nagy Tamás sérült – a válogatott csehek elleni meccsén kifordult a térde –, s emiatt egyelőre nem számíthatnak rá az újfaluiak. Szitkó Róbert reményét fejezte ki, hogy nem kell műteni a játékost.
A 2009/2010-es pontvadászatban a riválisok közé felzárkózott a Kozma Mihály vezette győri csapat, a Dunatakarék ETO FC, ráadásul a télen brazil és román játékossal erősítették soraikat. A berettyóújfaluiak fiatal mestere szerint mindkét csapat ott lehet a végjátéknál, ám nekik mindent el kell követni a győzelem érdekében.
Az első lépést ezen az úton Gyöngyösön tehetik meg.

Van hová fejlődni

– Mindig lehet tanulni, van hová fejlődni – nyilatkozta Szitkó Róbert a nemrég zárult, hazai rendezésű Európa-bajnokságon látottakkal kapcsolatban. Mint kifejtette, voltak tanulságos mérkőzések, például a magyar-cseh összecsapás, amikor megnyert meccset veszítettünk el, vagy a csehek olaszok elleni meglepetés-sikere. A szakember kiemelte a spanyolok teljesítményét, akiknek nemcsak a játékosállományuk kiváló, de taktikailag is felülmúlják Európát. A hispán játékosok magabiztosak, van önbizalmuk és pontosak – fűzte hozzá.