Győzelemmel zárt az Újfalu, jöhet a rájátszás

Amílcar ismét termékeny volt
Amílcar ismét termékeny volt - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Berettyóújfalu – Véget ért az első etap, egy csoportban folytatja az MVFC és a DEAC.

Utolsó meccsét is behúzta a Mezei-Vill a férfi futsal NB I. alapszakaszában: a 18. fordulóban, hétfőn este a Bőny vendégeként 5–1-es sikert arattak az újfaluiak, akik az élen zárták a bajnokság első részét.

Az első félidőben két gól esett a győri Magvassy Sportcsarnokban: a szünethez közelítve előbb Amílcar, majd Szabó Péter is betalált. Fordulás után tovább hízott az MVFC előnye, Amílcar már háromnál járt, mikor szépítettek a hazaiak. Az utolsó percben még Kovács István is villant, ezzel beállítva az 5–1-es végeredményt.

Változás

Az alapszakaszt 43 ponttal az első helyen zárta a Berettyóújfalu, a DEAC 12 egységgel a kilencedik. Ebben az idényben megváltozott a bajnokság lebonyolítása: az alapszakasz után két ötcsapatos csoportra oszlik a mezőny, az egyikben a tabella 1., 4., 5., 7. és 9., a másikban a 2., 3., 6., 8. és 10. helyezettje szerepel majd – részletezi a Futsalhungary.hu. A csapatok bónuszpontokat (6, 4, 3, 2, 1) kapnak az első 18 forduló után elért pozíciójuknak megfelelően. A két csoportban nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek oda-visszavágós alapon, majd következik a bajnokság harmadik szakasza, a helyosztók. A két csoportelső a bajnoki címért játszik három nyert meccsig tartó párharcot, míg a másodikak a bronzéremért, a harmadikak az 5., a negyedikek a 7., az ötödikek pedig a 9. helyért küzdenek meg egymással két nyert meccsig tartó párharcban. A bajnokság 10. helyezettje kiesik az élvonalból, a 9. osztályozón harcolhatja ki a bennmaradást.

A folytatásban a Berettyó, a Dunaferr, a Nyírgyulaj, a Fradi és a Debrecen kerül egy csoportba, a másik ötösben lesz a Győr, a Haladás, a Veszprém, az Aramis, illetve a Bőny.

HBN


A tények

Bőny–MVFC-Berettyóújfalu 1–5 (0–2)

Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, vezette: Czene-Joó Á.

Bőny: Balikó – Vas, Zobák, Harnisch, Peczár. Csere: Kovács M., Pinczés, Rajzinger, Nyíregyházky, Lódi, Mógor, Nagy M., Bogyó, Bieder. Vezetőedző: Lódi Tamás

MVFC: Mezei – Szabó P., Gál, Takács, Serginho. Csere: László, Javi Sanchez, Kovács I., Amílcar, Harmati, Trencsényi, Nagy D., Rafinha. Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

Gól: Bogyó (39.), illetve Amílcar (17., 26., 31.), Szabó P. (18.), Kovács I. (40.)

Sárga lap: Peczár (18.)