Győzelemmel búcsúztak

Teljesítették a kitűzött célt
Teljesítették a kitűzött célt - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Loki legendás csapatát és a jelenlegi legjobbakat is köszöntötték az idény utolsó tétmeccsén.

Ünnepléssel kezdődött a DVSC-TVP-Aquaticum–Békéscsabai Előre NKSE szezonzáró bajnoki forduló, a meccs előtt többen is elismerésben részesültek. Papp László, Debrecen polgármestere, Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, illetve Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezető igazgatója gratulált a serdülő bajnokságban bronzérmet szerző csapatnak, illetve a korosztályok legjobbjainak, így Pénzes Laurának (serdülő), Szabó Pannának (ifjúsági) és Kiss Bernadettnek (junior). A felnőtt csapatból a közönségszavazatok alapján Horváth-Pásztor Bettina lett az év játékosa, a szakmai vezetés Karnik Szabinát ítélte a legjobbnak, míg a gólok és gólpasszok összesítése alapján az év legértékesebb lokistája Kudor Kitti lett.

Napjaink és a jövő tehetségei után a 20 éve EHF-kupát nyerő DVSC került a középpontba, a csapat valamennyi tagját állva, vastapssal köszöntötték a szurkolók. Természetesen a kupagyőztes alakulat tagjai is ajándékokkal gazdagodtak, ezután kezdődhetett a szezon utolsó bajnoki összecsapása.

Nehezen lendültek bele

Az ünneplés mintha elaltatta volna a Lokit, nagyon sok hibával kezdték a játékot a hazaiak, amit jól használtak ki a vendégek. Fergeteges buzdításban volt részük a debrecenieknek, ám így 18 percre volt szükség ahhoz, hogy átvegyék a vezetést (8–7). A folytatásban is óriási küzdelem zajlott a pályán, de a hazaiak nem igazán tudtak elhúzni. A 27. minutumban még döntetlen volt az állás (13–13), aztán a hajrát megnyomták Kudorék, s 16–13-as cívis előnnyel vonultak pihenőre a gárdák.

A szünetet követően már öt góllal is vezettek a piros-fehérek, ám a szurkolótáborukat nélkülöző viharsarkiak egy percre sem adták fel a küzdelmet. Az 53. percben egyetlen találat (25–24) választotta el egymástól a feleket, de szerencsére újítani tudtak a piros-fehérek, s végül 31–27-re megnyerték a keleti rangadót az ősi rivális ellen. A hajdúságiaknál a héten betegeskedő Horváth-Pásztor Bettina ismét remekül teljesített, ugyanúgy, ahogy a 9 gólig jutó csapatkapitány Kudor Kitti, illetve a Siska, Kelemen, Gorilszka hármas.

A DVSC – teljesítve az idény előtt megfogalmazott célkitűzést – a hetedik helyen zárta a bajnokságot.

HBN-BN


Tények

DVSC-TVP-AQUATICUM-EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ENKSE 31-27 (16-13)

Debrecen, 2000 néző. V: Bonifert, Oláh V.

DEBRECEN: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi 2, Karnik Sz. 3 (1), KUDOR 9 (2), B. Klikovac 1, SISKA 5, KELEMEN 4. Csere: Makai (kapus) Slakta 1, Bárány, GORILSZKA 4, Szilágyi Á., Sirián, Vörös B. 2, Bohus-Karnik M., Marincsák. Edző: Varga József

BÉKÉSCSABA: Sipeki – Diószegi 2, Nikolajenko 2, SZABÓ V. 4, GLUSICA 8, Walfisch 2, Mézes 2. csere: Kölcze (kapus), Szögi 6 (3), Kovács Anett 1, Tóth S., Török G., Sári, Gidai. Edző: Avar György

Az eredmény alakulása. 12. p.: 2-6. 17. p.: 6-6. 22. p.: 11-9. 36. p.: 19-14. 49. p.: 24-22. 57. p.: 29-24.

Kiállítások: 8, ill 14 perc

Hétméteresek: 8/5, ill. 5/3


Mesterszemmel

Varga József: – Nehezen született meg a győzelem, de a csapat erejét mutatja, hogy rossz kezdés után is fordítani tudott. Megint előre léptünk két helyet.

Avar György: – Megérdemelten nyert a Debrecen, de úgy érzem, egyenlő ellenfelei voltunk a DVSC-nek.

hirdetés