Győzelemmel búcsúzott a DVSC Európától

Akt.:
DVSC-TVP vs. Craiova
DVSC-TVP vs. Craiova - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nagyot küzdöttek a lokisták, de nem voltak kiemelkedő teljesítmények, így véget ért a kupakaland.

Az EHF Kupa csoportkörébe jutás volt a tétje a DVSC-TVP-Craiova női kézilabda- mérkőzésnek. A párviadal első összecsapásán a román csapat 24-19-re diadalmaskodott hazai pályán, így a cíviseknek ötgólos hátrányt kellett ledolgozniuk a vasárnapi összecsapáson. Nyugodt szívvel kijelenthető, a szezon legfontosabb mérkőzésére készültek a Loki-szurkolók. Ezt a pénteki edzésen tudatosították a lányokban is, egy, “A lehetetlen nem létezik!” feliratú drapériával. Az ultrák pokoli hangulatot ígértek a meccsre, amit “el is hoztak” a Hódosba; zsúfolásig megteltek a lelátók, mint a régi szép időkben.

Jól kezdődött

A parádés buzdítás jót tett a hajdúsági hölgykoszorúnak, ugyanis 4-1-gyel kezdték a találkozót. A lendület a 13. percig tartott, ekkor egyenlítettek a vendégek (5-5). Sok volt a technikai hiba hazai oldalon, az eladott labdák mellett több lövés is célt tévesztett. Meglepetésre Hajduch Csenge játszott irányító szerepkörben, de ez nem vált be, így gyorsan sor került a közelmúltban megsérült Madalina Zamfirescu bevetésére. A sok csere sem változtatta meg a Loki játékát, míg a románok főként szélről támadták sikerrel Lajtos Nóra kapuját. A 18. minutumban átvette a vezetést a Craiova, majd rövid időn belül elhúztak 3 találattal (6-9). Két perccel a játékrész vége előtt újra a DVSC-nél volt a fór, de ezt nem tudták megtartani a szünetre Hársfalviék, 14-13-as román előnnyel vonultak pihenőre a mérkőző felek.

Kontroll alatt

A pauzát követően sem tudott sebességet váltani a debreceni Lokomotív, a Craiova teljes mértékben kontrollálta a találkozót. A cívisek az 51. percben vezettek ismét (22-21), de ez sem hozta meg a kellő áttörést, két gólra csak az 59. percben tudták növelni az előnyt. A végén 26-24-re diadalmaskodott a Debrecen, de ez kevésnek bizonyult az üdvösséghez, a Craiova összesítésben 48-45-re nyerte a párharcot, így a románok jutottak a csoportkörbe.

c23

Fotó: Derencsényi István

A DVSC búcsújával – óriási meglepetésre – már nincs versenyben magyar csapat az EHF-kupában, hiszen korábban az Érd, a Dunaújváros és a Vác is kiesett.

HBN-BN


Tények

DVSC–TVP–SCM CRAIOVA (román) 26–24 (13–14)

Debrecen, 1800 néző. V: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)

DEBRECEN: Lajtos – Varsányi 4, Punyko 4, Hajduch, Pálsdóttir 2, Grigel 5 (1), Hársfalvi 3. Csere: Horváth–Pásztor (kapus), Csáki 3 (3), Zamfirescu 2, Sirián, Borges Lima, Vantara–Kelemen 3, Tóvizi. Edző: Tone Tiselj

CRAIOVA: Dumanszka – NIKOLICS 5, Ticu 1 (1), Pricopi 3 (2), Radoi, FLORIANU 9, Selaru 3. Csere: Stanciu, Ling (kapusok), Tudor, Trifunovics, Vizitiu 1, Klikovac 2, Ardean–Elisei. Edző: George Burcea

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–1. 13. p.: 5–5. 20. p.: 6–9. 24.p.: 10–10. 36. p.: 16–16. 45. p.: 19–20. 51.p.: 22–21

Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Hétméteresek: 7/4, ill. 4/3

Továbbjutott: az SCM CRAIOVA, 48–45-ös összesítéssel


Mesterszemmel

Tone Tiselj: Hiába jobb volt a Craiova, mindentől függetlenül büszke vagyok a csapatomra. Egy ilyen párharcban egy-egy kimagasló egyéni teljesítmény döntő lehet, és most ezt Cristina Florianu nyújtotta, akivel nem tudtunk mit kezdeni. Nagy eredmény lett volna, ha továbbjutunk, azonban most ez nem sikerült. Szomorú vagyok, mert a szurkolóink megérdemelték volna, hogy ezt a hangulatot megmutassuk Európának.

George Burcea: Mind a két csapat nagyon jól játszott. Éles, kiélezett küzdelem volt. Ez a klub eddigi legnagyobb eredménye, amit nemzetközi szinten elért. Nagyon örülök, hogy ehhez én is hozzá tudtam járulni.


DVSC-TVP vs. Craiova
Budapest/Debrecen/Kastamonu - Nem lesz magyar csapat a női kézilabda EHF Kupa csoportkörében, mivel kiesett a Debrecen is. A vasárnapi, hazai visszavágón ugyan legyőzte két góllal a Craiovát, de az első mérkőzésen öttel kapott ki, így elbukta a selejtező harmadik fordulójában rendezett párharcot....

Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A női kézilabda EHF Kupa 3. fordulójában a DVSC-TVP csapata a Craiova együttesét fogadta vasárnap 18.15-től. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Női kézilabda EHF Kupa, 3. forduló, 2. mérkőzés DVSC-TVP vs. Craiova 26 - 24 (13 - 14) ...További hírek a Sport kategóriából