Győzelem és döntetlen: felkészült a Debrecen

Véget ért a törökországi edzőtáborozás, a lokisták csütörtök délután érkeznek meg Debrecenbe
Véget ért a törökországi edzőtáborozás, a lokisták csütörtök délután érkeznek meg Debrecenbe - © Fotó: F. F.
Belek – A lokisták megverték a Gaz Metant, ikszeltek a japánokkal, hamarosan jöhet a bajnoki rajt.

A tíznapos törökországi edzőtáborozás utolsó napján két felkészülési mérkőzést is lekötött a DVSC szakmai vezetése, Mészárosék a román Gaz Metan Medias és a japán Shonan Bellmare alakulatával csaptak össze.

Az első meccsen a Ver­pecz – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Mihelic, Ludánszki, Zsidai, Sidibe – Kulcsár, Seydi összeállítású Loki vetette bele magát a küzdelembe. Eredetileg Szakály Péter kezdett volna, de a bemelegítésnél megsérült, ezért Seydi lépett a helyére.

A piros-fehérek hivatalos honlapjának beszámolója szerint az első lehetőség a debreceniek előtt adódott: Rene Mihelic lőtt kis híján gólt 17 méteres szabadrúgásból. A 24. percben megszerezte a vezetést a magyar csapat, Kulcsár visszagurított passzát Ludánszki vágta a hálóba.

A második félidő legelején Kulcsárt tartóztatták fel szabálytalanul a tizenhatoson belül és Sidibe értékesítette a büntetőt.

Nem sokkal ezután egyenlített a román együttes, de a 76. percben biztossá vált a Loki győzelme, amikor Lázár beadását Seydi fejelte a kapuba. A meccs végén még volt egy nagy Sidibe-lehetőség, de az eredmény maradt 3–1.

Hátrányból vissza

A nap utolsó mérkőzésén a japán Shonan Bellmare ellen vette fel a kesztyűt a hajdúsági egylet, de a Gaz Metan elleni kilencven perctől eltérően nem a Lokiról szólt a meccs első fele. Az ellenfél már a derbi első tíz percében betalált, de pár perccel később Szécsi Márk egalizálhatott volna, ha határozottabb. Sajnos kimaradt a mieink helyzete, erre pedig góllal reagáltak a japánok.

A félidő hátralévő részében mindent megpróbált a DVSC-TEVA, de igyekezetét csak a szünet után koronázta siker.

Spitzmüller István tört be a tizenhatoson belülre és a védők szabálytalanul szerelték. A tizenegyest Dalibor Volas értékesítette, ezzel szépített a Loki.

Nem telt el sok idő, a debreceniek az egyenlítést is kicsikarták, ugyancsak a szlovén gólvágó, Dalibor Volas révén.

A Loki ezzel befejezte beleki táborát, a fiúk csütörtök délután érnek Debrecenbe.

HBN


Nyert az első meccsen a Loki
Belek – A tíznapos törökországi edzőtáborozás utolsó napján két felkészülési mérkőzést is lekötött a DVSC szakmai vezetése, Mészárosék a román Gaz Metan Medias és a japán Shonan Bellmare alakulatával csaptak össze.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek