Győzelem a junior bajnokságban!

Péntek este a Népkertben fogadta a Miskolci Jegesmedvék junior (20 év alatti) csapata az UTE gárdáját.

A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott annak ellenére, hogy az újpestiek már nyár közepétől folyamatosan jégen edzhetnek, s sok olyan játékos is pályára lépett náluk, aki az UTE felnőtt csapatával nem csak a jégkorong Borsodi Ligában, de az Interligában is rendszeresen játszik.

Az eleinte ellenfelüket kissé alábecsülő vendég együttes játéka idegessé vált, miután a második játékrészre kikorcsolyázva a csapatok még 0-0-nál tartottak, s ifi válogatott játékosunk Marosi Zoltán Láda Péter kiugratása nyomán a ‘nyakán korcsolyázó’ védővel mit sem törődve a kapus elfektetése után elegánsan tolta a kapuba a korongot. 1-0! Vezetünk!

A harmadik játékrész elején a vendégek hatalmas rohammal indítottak, s percekig a mi harmadunkban folyt a játék, s mikor már úgy tűnt, átvészeljük a nehéz időszakot egy boton felpattanó korong landolt a kiválóan védő Dusek Dávid kapujában (1-1). Ez után csapatunk magára talált és az újpestiekéhez hasonló rohammal szintén perceken át nem akarta kiengedni a vendégeket a harmadukból, s több már-már kihagyhatatlannak tűnő lehetőséget is kihagytunk.

Miközben csapatunknak már a döntetlen is jó eredménynek számított volna, nem adtuk fel! Tovább harcoltunk a győzelemért! Ekkor történt, hogy egy támadásunk során a kapu mögé korcsolyázott a koronggal Egri Gergő és miközben az ellenfélből mindenki (beleértve a kapust is) a kapu elé beadott korongot várta Gergő nemes egyszerűséggel a kapu előtt álló védő lábára ütötte a korongot, ami a tétlenül álló vendég kapus lába mellett mandínerből becsúszott a kapuba. Egy pillanatra Egrin kívül szinte mindenki a korongot kereste, még a játékvezető is csak kb 2 másodperccel később sípolt, de mutatta: GÓL! 2-1! Ismét vezetünk!

A mérkőzés hátralevő részében a szemüknek hinni sem akaró vendég játékosok, akik a Miskolc játékát a meccs elején nem kevesebbnek, mint ‘falusi hokinak’ titulálták elkezdtek kétségbeesetten kűzdeni az egyenlítésért, ám mivel kísérleteik sorra sikertelennek bizonyultak egyre idegesebb hangulat uralkodott a vendég cserepadon. Nem volt más a hangulat a pályán sem, ahol a meccs vége előtt 3 perccel az összes jégen lévő ököllel esett egymásnak, minek nyomán az Újpestnek 3 darab 5+végleges és egy 2 perces büntetést szabott ki a játékvezető, míg csapatunkból szintén hárman mehettek ‘zuhanyozni’, viszont mivel a verekedés kezdetekor már emberelőnyben voltunk, s az ellenfélből eggyel több kiállítás volt, 5 a 3 ellen támadhattunk. Ez az emberelőny nem volt elég ahhoz, hogy ismét gólt üssünk, ahhoz viszont igen, hogy a játékosok kicsit megnyugodjanak, s a büntetések letelte után a meccs végéig már ne törjön ki újabb verekedés.

A meccs történetéhez hozzá tartozik, hogy csapatunk két játékosa is sérülést szenvedett. Egy kiugratás után Sike Zoltán vitte a korongot a kapura, s a védő, amint felszedte botját, véletlenül szájon csapta ütőjével Sikét, akinek a szája fölött 6 öltéssel kellettt összevarrni az arcát a mérkőzés után. A másik sérültünk Egri Gergő, aki a verekedés elején a jégen térdelő verekedőket szétszedni próbálta, s közben az ellenfélből valaki korcsolyával a kezére lépett, s 2 öltéssel kellet kezét összevarrni. Gyors gyógyulást kívánunk mindkettőjüknek!  

(Forrás: miskolcijegesmedve.hu)