Gyorsulni fog az 1-es villamos

Akt.:
Változások jönnek a debreceni villamosközlekedésben
Változások jönnek a debreceni villamosközlekedésben - © Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – A bő két hétig tartó felújítás idején villamospótló autóbuszokkal lehet utazni.

Felújíttatja a DKV az 1-es villamos legrosszabb állapotban lévő pályaszakaszait, azokat a részeket ahol az elöregedett sínek miatt most csak lépésben jár a „tuja”. A síncsere július 4-ém, szombaton kezdődik és 19-éig fog tartani, mely idő alatt nem jár majd az 1-es villamos. A beruházás 57 millió forintba kerül, a pénzt az önkormányzati cég saját forrásból teremti elő.

Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója a Bem téri villamosmegálló mellett tartott sajtótájékoztatón elmondta: az első ütemben július 4-e és 6-a között, a Péterfia utca, Honvéd utca, Eötvös utca kereszteződésben dolgoznak. Július 7-étől 19-éig a Bem téri szakaszt, valamint a Simonyi út és a Poroszlay út kereszteződését teszik rendbe.

A munkák második szakaszának idején váltakozó, fél-fél pályás útlezárás várható a Füredi út, Péterfia utca, Hadházi út csomópontban. Érdemes lesz elkerülni a környéket.

Terelések

Csányi Jenő forgalmi igazgató bejelentette, hogy a villamospótló autóbuszok az első három napon a Nagyerdő felé a Hunyadi János utca – Bethlen utca – Füredi út – Bem tér – Simonyi út – Nagyerdei körút – Ady Endre út – Nagyerdei körút – Simonyi út – Bem tér – Péterfia utca – Hunyadi János utca útvonalon fognak közlekedni. Július 7-étől 19-éig annyiban változik az útvonal, hogy nem a Füredin, hanem a Honvéd utcán keresztül járnak majd a buszok. (Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is érvényes, de azt mindkét járművön érvényesíteni kell!)

Ezzel párhuzamosan a 2-es villamos reggel gyakrabban, hat percenként fog közlekedni.

Részleges javítás

A pályafelújítás után az év elején bevezetett öt kilométeres sebességkorlátozás az érintett szakaszokon megszűnik, melynek köszönhetően két perccel csökken a menetidő – jelentette ki kérdésünkre a forgalmi igazgató.

A DKV vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ezzel együtt az 1-es villamos pályája átfogó, az alépítményre is kiterjedő felújításra szorulna a plaza és a Nagyerdei Körút között. Erre azonban egyelőre nincs elég pénz.

HBN-OCs