Gyorsítás, pörgés: a szófiai Eb-re készülnek a DVSC-s lányok

Akt.:
Korcsmáros Ramóna Mercédesz és Deél István
Korcsmáros Ramóna Mercédesz és Deél István - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Korcsmáros Mercédesz és Nagy Tímea is utazik november 14-én, hétfőn Szófiába, ahol 10 napig tart a 2016-os felnőtt női Európa-bajnokság. A két, nemrég a magyar bajnokságon is ezüstöt és aranyat szerző bunyóst kérdeztük idevágó témákról.

Nagy Tímea (75 kg – edző: Salánki László): – Az edzőtáborban pörgős edzéseket csinálunk már most, közvetlenül az Eb előtt. A kontinenstornán elsősorban jó formát várok magamtól, ami jó eredménnyel párosul. Jelenleg minden rendben van körülöttem, a közérzetem is megfelelő. Nagyon bízok abban, hogy reményeimből valóság lesz és szépen tudok szerepelni az Európa-bajnokságon, Szófiában!

Korcsmáros Ramóna Mercédesz (64 kg – edző: Deél István): – A női országos bajnokság döntőjét egyszerűen elcs… elrontottam, mert az első két menetben nem azt csináltam, amit Deél Pista bával megbeszéltünk. ez azért volt, mert rástresszeltem eléggé a fináléra, s ezáltal a kintről érkező utasításaira sem nagyon tudtam figyelni. Viszont a 3-4. menetben amit bokszoltam, az már – ha végig ezt teszem – elég lett volna az aranyéremhez. Amúgy nem vett ki annyit belőlem az ob, hogy most rossz állapotban legyek az Eb-felkészülés során. Szófiában szeretnék odafigyelve bokszolni és eleget tenni Marcsi és Kata (Kovács Mária és Ancsin Katalin, a két új szövetségi kapitány a nőknél – a szerk.) tanácsainak. Pista bával előtte a gyorsaságot próbáltuk fejleszteni, illetve, ha hazajövök, akkor a lábmunka lesz terítéken.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.huSporthírek


hirdetés