Gyorsabbnak, jobbnak ígérik a buszközlekedést

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A forgalomszervezők jó átszállási lehetőséget ígérnek, de külön jegy nem lesz hozzá.

Március elsejétől változik az autóbuszok közlekedése a kettes villamos elindulása miatt; elsősorban az Újkertet és Vénkertet érintő járatok útvonala, menetideje módosul. Három átszállási csomópontra fognak „ráhordani” az érintett buszok: a Doberdó utcai végállomáson, a Bethlen-Hunyadi kereszteződésnél (a Kölcsey Központtal szemben), valamint a Péterfia-Hunyadi kereszteződésnél lévőkre.

A 32-es buszjárat megszűntével az ezen a vonalon élők számára a Helyközi autóbusz-állomás csak gyaloglással vagy átszállással érhető el. Az új forgalmi rendben az állomást a józsai buszok hivatottak közvetlenül összekötni a kettes vonala mentén elhelyezkedő lakótelepekkel, ezért a 34, 35, 36-os járatok a Segner térről kitérőt tesznek a Hatvan utca – Tisza István utca – Széchenyi utca – Nyugati utca irányába, „cserébe” viszont nem mennek el a Nagyállomásig.

Átszálló jegy egyelőre nem lesz: Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója ennek kapcsán azt mondta, hogy az évi 100 milliós utasforgalom mellett „mindössze” 3,5 millió jegyet adnak el, vagyis a szolgáltatást igénybe vevők jelentős része bérlettel utazik. Azt ígérte, amennyiben komoly igény merül fel, megfontolják az átszálló jegy bevezetését.

További részletek a Naplóban!

HBNTovábbi hírek a Hajdú-Bihar kategóriából