Győrig mentek a debreceni rendőrök, hogy elfogják az időseket kifosztó csalót

Győrig mentek a debreceni rendőrök, hogy elfogják az időseket kifosztó csalót
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök elfogták azt a szlovák férfit, aki Debrecenben követett el bűncselekményeket idősek ellen.

Egy ismeretlen férfi 2016. augusztus 22-én 11 óra körül áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és így bejutott egy debreceni idős hölgy lakásába, ahonnan készpénzt lopott el. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek és azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, aki ellen a rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki. A férfit a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival összehangolt akcióban 2017. március 6-án Győrben elfogták.

A rendőrök a 45 éves férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint B. J. másik két idős debreceni lakos sérelmére is követett el kifosztást. A rendőrök vizsgálják a gyanúsítottal összefüggésbe hozható további bűncselekményeket, valamint folyamatban van további sértettek felkutatása is.

gyo2

Fotó: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a bűnügyi őrizetbe vett szlovák állampolgárral szemben. A nyomozóhatóság előterjesztést tesz a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –