Győri Szabó József emlékére a Lovardában

Győri Szabó József emlékére a Lovardában
Debrecen – A magyar dallamkincs nábobjának emléke előtt tisztelegnek a Lovardában.

Győri Szabó József magyarnóta-énekesre emlékeznek pályatársai, kollégái nagyszabású gálaműsorral szeptember 9-én, vasárnap 16 órától a kassai úti Lovardában.

Kivételes pálya, emberszeretet

„Leszállt a csendes éj, hangzik a legközelebbi magyarnóta-gála címadó nótájaként Győri Szabó József egyik legkedveltebb dala. A csendes éj örökre leszállt a nagy magyarnóta-énekes számára. Kivételes művészi pályájának, emberszeretetének tiszteletére készül az emlékműsor, napra pontosan halálának egyéves évfordulójára. Szeptember 9-én Győri Szabó Józsefre emlékezünk, a magyar dallamkincs nábobjára, a halhatatlan magyarnóta-énekes generáció kiválóságára” – számolt be lapunknak Balogh Imre rendező a nyári szünet utáni első nótagála apropójáról.

A töretlen és már országosan is elismert, igen népszerű rendezvénysorozat 22. előadásaként rendezik meg a debreceni Lovarda színpadán a kivételes emlékműsort – ezúttal is a műfaj éllovasainak, a pályatársaknak és hálás követőknek a fellépésével. Sárközi Béla héttagú cigányzenekara húrjain felcsendülnek a halhatatlan nagy énekes számtalan nótája közül a legkedvesebbek, legismertebbek, hogy a több száz nótakedvelő számára újabb boldog órákat, napokat szerezzenek. Csodálatos és rendkívüli az a légkör, amit ezeken az előadásokon él át a közönség. Ezt az érzést csak az tapasztalhatja meg, aki jelen van az előadáson, amikor együtt énekel és tapsol egyszerre több száz ember boldog áhítattal – vallják ezt azok a törzsvendégek, akik már szinte hazajárnak ezekre az előadásokra.

Jeles fővédnökkel

Kiemelt jelentőségű, és méltán emeli a szeptember 9-ei előadás színvonalát, hogy a magyar nóta nagy szakértője, támogatója, az Országos Szórakoztató Zenei Központ Igazgatója, Szirmai László vállalta az előadás fővédnöki tisztségét.

HBN–SzL

 

INFO

Az előadásra jegyek elővételben vásárolhatók a Napló-székházban (engedményesen), az ortopédcipő-boltban a Halköz üzletházban és a Kapucziner Cukrászdában, valamint a rendezőknél. Információ: 06 30/634-2844, 52/710-038 (este).