Sport

2015.09.12. 20:58

Gyors góllal verték az MTK-t

Debrecen - Sidibe harmadik percben szerzett találata döntötte el a találkozót.

Debrecen - Sidibe harmadik percben szerzett találata döntötte el a találkozót.A bajnokság első hét fordulójában meggyőző teljesítményt nyújtó MTK együttesét látta vendégül a Nagyerdei Stadionban szombaton este a kissé gyengélkedő DVSC-TEVA.

Egyértelműen győzelmi szándékkal lépett pályára a Loki, ami már az első perctől látszott. Nem is kellett sokat várni a vezető gólra, a harmadik minutumban Sidibe lőtte ki a jobb alsót. Rögtön utána kis híján kettőre hízott az előny, ismét a szenegáli támadó előtt adódott egy lehetősége, de azt elbaltázta.

A félidő derekán Torghelle távolról eresztett el egy lövést, de jócskán fölé durrantotta. Idő közben taktikai cserét eszközölt a múlt pénteken az 52. születésnapját ünneplő Kondás Elemér, Balogh váltotta Korhutot. Rögtön utána Horváth majdnem betalált előző csapat ellen, ám az ötösről az égbe lőtte a játékszert. A szünethez közeledve Bese adta el a labdát, Balogh pedig a kapunak háttal sarkazott, azonban Hegedüs kirontott kapujából és hárított.

Tíz-tíz ember

A második játékrészben nem lehetett panasz az iramra, mindkét fél próbálkozott és a hangulat is paprikás volt, többször villant a lap. Rövid időn belül Grgic, Sidibe, Gera és Balogh is besárgult, sőt, Bognár játékvezető úgy ítélte meg, hogy utóbbi gyors egymásutánban kétszer is szabálytalankodott, így az utolsó húsz percet emberhátrányban játszotta le a Loki.

Jól bírták a végét a debreceniek, nem hagyták tíz emberrel sem kibontakozni a vendégeket. A hajrában Gera veszélyeztetett 14 méterről, de Radosevic védett. A következő momentum is Geráé volt, letalpalta Ferenczit, második sárgája után pedig ő is kiállt. Már a hosszabbításban jártak a csapatok, mikor Castillion majdnem kilőtte a hosszút.

A végén maradt az 1–0, amivel a piros-fehérek fontos három egységet szereztek és feljöttek a tabella hatodik helyére, két pontra megközelítve a bronzérmes pozícióban lévő MTK-t.


DVSC-TEVA–MTK 1–0 (1–0)

Nagyerdei Stadion, 2159 néző. Vezette: Bognár (Viszokai, Erős)

DVSC: Radosevic – Mészáros, Máté, Brkovics, Korhut (Balogh N. 34.) - Jovanovic, Varga J., Bódi (Berdó 90+4.), Ferenczi – Horváth Zs. (Castillion 57.), Sidibe

MTK: Hegedűs – Bese, Vukmir, Grgic, Vadnai (Varga Sz. 79.) – Thiam (Szatmári L. 46.), Vass Á. – Gera D., Kanta, Hrpeka (Myke 53.) - Torghelle

Gól: 1-0 Sidibe (3.)

Sárga lap: Vukmir (1.), Hrepka (36.), Grgic (55.), Sidibe (65.), Gera D. (66.), Balogh N. (66.), Torghelle (84.), Bódi (86.), Bese (90+3.)

Kiállítva: Balogh N. (70.), Gera D. (90.)


Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Nagyon fontos győzelmet arattunk. Hál’Istennek az elején sikerült vezetést szereznünk, és bár utána is voltak helyzeteink, de nem tudtunk többször betalálni. Jó csapatot győztünk le, nem véletlenül állt az MTK a harmadik helyen.

László Csaba: – A Debrecen hamar vezetést szerzett, és sajnos nem tudtunk egyenlíteni, mert ellenfelünk nagyon jól kivédekezte a támadásainkat. Tartottuk a labdát, jól játszottunk, de saját magunkat vertük meg. A három pontot elveszítettük.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában a DVSC-TEVA csapata az MTK Budapestet fogadja a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítunk portálunkon.


Debrecen - A DVSC-TEVA vs. MTK Budapest (1-0) mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és László Csaba értékelte a látottakat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!