Sport

2013.04.23. 12:28

A sport legyőzi a terrort - emlékfutás a bostoni áldozatokért

Budapest, 2013. április 23., kedd (MTI) - A sport legyőzi a terrort elnevezéssel közös futás lesz ma a bostoni merénylet áldozatainak emlékére Budapesten.

Budapest, 2013. április 23., kedd (MTI) - A sport legyőzi a terrort elnevezéssel közös futás lesz ma a bostoni merénylet áldozatainak emlékére Budapesten.

Jegyes-Tóth Kriszta, az MTVA műsorvezetője és Szabó László, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség elnöke kezdeményezésére este 6 órakor kezdődik az esemény, amellyel az elmúlt hétvégi maratoni futóversenyen elkövetett terrortámadás áldozataira emlékeznek a résztvevők.

A civil kezdeményezéshez rövid idő alatt az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, számos neves művész, sportoló és médiaszemélyiség csatlakozott, így többek között Kovács "Kokó" István, Náray Erika, Benedek Tibor, Oroszlán Szonja, Hajdú B. István, Novodomszky Éva, Szujó Zoltán, Németh Kristóf és a Játékszín további művészei, munkatársai, Dióssy Klári, az FTC-PLER férfi kézilabdacsapata, Borbély Zoltán, Szöllősi Györgyi, az Operettszínház társulata, Petrovics-Mérei Andrea és Petrovics Mátyás, Harsányi Levente, Takács Bence, KIKI, Kis Márton, Süveges Gergő, György-Horváth Zsuzsa.

Az indulók bemelegítéséről Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó gondoskodik.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy ez nem verseny, ezért minél több emlékezőt várnak a Margitsziget Margit híd felőli végéhez, hogy mindenki a saját tempójában, de mégis együtt teljesítsen egy szigetkört.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!