Gyomorrontást kaptak az úszók a Nemzetközösségi Játékokon

Az angol és ausztrál úszók közül legkevesebb tizenöten kaptak gyomorrontást a Nemzetközösségi Játékokon, Újdelhiben az uszoda vizének rossz minősége miatt – közölték csütörtökön a csaptok orvosai.

Az angol úszócsapat orvosa azt mondta, hogy nyolc-tíz sportolólett rosszul a versenyek után, míg az ausztrál úszók közül hatan dőltek ágynak.

A Nemzetközösségi Játékok Szövetségének elnöke, Mike Fennell kijelentette: azonnal kivizsgálják az esetet és mintákat vesznek a nagy medencéből illetve a kisebb, úgynevezett bemelegítő medencéből is. Csütörtökön tartják egyébként az úszóversenyek negyedik szakaszát a hatból, de azt az elnök nem mondta meg, hogy elhalasztják-e az eseményt.

24 óra alatt meg is gyógyultak a sportolók

Az ausztrál úszócsapat szóvivője szerint két versenyzőjük nem tudott ott lenni a csütörtök reggeli edzésen, köztük Hayden Stoeckel, aki kedden ezüstérmet nyert a férfiak 50 méteres hátúszásában.

Az angol csapat szóvivője azt mondta: az angol delegáció 541 tagja közül csupán 10 százalékukat érintette a megbetegedés, amely gyors lefolyású volt, 24 óra alatt meg is gyógyultak sportolóik. Hozzátette: egyetlen angol versenyzőnek sem kellett kihagyni sporteseményeket a gyomorrontás miatt.

– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából